avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre diferenta dintre vaccinati si ne-vaccinati :

"Izolare
Numărul minciunilor în circulație despre COVID a atins de mult masa critică dincolo de care majoritatea oamenilor repetă cel puțin un fragment din teoria conspirației, fie că știe sau nu.
Includ aici oameni care fac mai greu acordul subiect-predicat, dar și absolvenți de facultate, inclusiv doctori. Și asta pentru că până și cei mai circumspecți dintre oameni rămân vulnerabili propriilor umbre, subiectivism sau limită a minții.
Să luăm, căci e important(ă), două aspecte legate de protecția vaccinală:
i. ”tot faci boala”, respectiv
ii. ”ești la fel de contagios”
....precum un ne-vaccinat.
Prima minciună nu e chiar o minciună. Da, vaccinat fiind tot poți face boala. Dar lucrurile nu se opresc aici. Ce fel de boală este COVID? Și cel fel de COVID faci?
Nimeni n-are răbdare să citească până la capăt. COVID înseamnă de fapt trei boli. Dacă ești vaccinat faci MAXIM una. Dacă ești ne-vaccinat riști să le faci pe toate trei. Dintre care două au potențial mortal.
Prima boală COVID e ”răceala”. Da, pe asta o poți face și dacă ești vaccinat, din simplul fapt că vaccinul nu-ți ”imunizează” poarta de intrare, adică nasul și gura. Acolo sunt celule ale sistemului imun specializate și care produc un fel anume de anticorpi, care se numesc IgA. Pe aceștia, dar și ”memoria” celulelor imune, nu îi poate sensibiliza decât pasajul prin boală zdravăn (lucru pe care, dacă ai să ai răbdare, vei vedea că nu e chiar o idee bună să îl riști). Vaccinul îți ajută la formarea de anticorpi anti-S (Spike), care sunt IgG-uri. Nu Ig (imunoglobulină) A-uri. A. G. E o diferență, și nu doar de alfabet.
Carevasăzică dacă intră virusul în nas sau în gură, de la caz la caz (funcție și de alte variabile), vei putea să răcești ușor. Cam ca mine. Niște muci, un pic de durere de cap, te va ustura în gât, s-ar putea să ai o tuse un pic uscată (că doar, na, îți tragi mucii, pleacă muci în plămâni, prin trahee și bronhii, ceva inflamație faci și la destinație).
A doua boală COVID e tulburarea coagulării prin inflamație sistemică. Ei, de aici lucrurile diferă remarcabil la vaccinat vs non-vaccinat. Pentru că ne-vaccinații, chiar dacă fac ori ba pneumonie, riscă mai mult să facă tromboze, infarct miocardic (IM), accident vascular cerebral (AVC), uneori în faza acută a infecției dar alteori la 2 - 3 luni după ce-au trecut prin boală (funcție și de alte variabile). Drept urmare dacă te vaccinezi, nu e vorba doar de răceală. E vorba și că îți reduci dramatic riscul de-a face tromboze (sic!). Povestea cu vaccinul Astra Zeneca, de altfel, și cu trombozele post-vaccinale, a fost demontată (tardiv) de un studiu apărut acum câteva luni în Lancet, care a arătat că vaccinul e doar o roată în mecanismul mult mai complicat al trombozelor fatale respective. Dar asta e altă discuție.
A treia boală COVID este SARS. Sau sindromul acut respirator sever. ”Sever” e cuvântul cheie aici. SARS nu e doar pneumonie. SARS e o pneumonie cataclismică. Afectează țesutul care ține plămânul laolaltă pe care îl ”inundă” cu substanțe care nu au ce căuta acolo. Distruge arhitectura plămânului, în mare măsură permanent, și lasă niște cicatrice foarte urâte dacă trăiești să spui povestea. Sau te omoară. În doar câteva zile de la un plămân intact ajungi să pierzi 60 - 80% din funcția lui respiratorie. Practic te îneci în timp real.
Față de SARS dat de COVID, vaccinul este foarte protectiv. Atât de protectiv încât scade riscul de ordinul miilor de ori să faci complicația fatală a infecției.
***
A doua minciună: ești la fel de contagios și dacă te-ai vaccinat, și dacă nu te-ai vaccinat.
Fals. Contagiozitatea e proprietatea virusului care se replică activ în organism. Nu e proprietatea ta. Deci SARS-CoV-2 (alpha, beta, gamma, delta) e un virus cu o ”contagiozitate” a lui. De aici lucrurile devin iarăși nuanțate.
Organul ”preferat” de virus e plămânul. El face o stație în nas/gât/faringe, unde se dă o primă luptă cu imunitatea, după care ”îl tragi în piept” și acolo începe de fapt nebunia.
Cu cât mai multe particule virale (”portaj viral”), cu atât mai mare infecțiozitatea. Pentru că îl expiri. Pentru că îl strănuți. Pentru că îl tușești. O persoană vaccinată, vs. non-vaccinată, are un portaj mult mai mic, doar la poarta de intrare, și care îl face pe vaccinat mult mai puțin infecțios, până la punctul la care, spre exemplu, dacă pui doi vaccinați, unul cu Delta în nas celălalt sănătos, maximul care se poate întâmpla e să facă amândoi o răceală ușoară care dispare în 2 - 3 zile. Iar cu fiecare care ”răcește” portajul e mai mic, sau deloc.
Prin comparație, la o micro-comunitate de ne-vaccinați, vorbim de cu totul alte încărcături virale. Viteza de răspândire a Delta este mult mai mare, i.e. ”contagiozitatea lui”, până la punctul la care se apropie de cea a varicelei. Străpunge ea prin apărarea vaccinală? Da, întrucâtva, așa cum am explicat mai sus, respectiv cum o trăiesc pe pielea mea acum.
Ce se întâmpla, în prezent, dacă nu aveam vaccin la dispoziție? Oricât de negru ar părea prezentul, și este negru, ce se întâmpla putea îndeplini proporțiile unei catastrofe similare unei ciume, sau variolei, sau altor molime care lasă în urmă șiruri de morți.
Dovada definitivă a beneficiului pe care ți-l dă vaccinul anti-COVID, când e făcut de majoritatea oamenilor din comunitate, este câți se îmbolnăvesc, azi, în țări cu acoperire bună vaccinală vs. câți avem noi, în România. Că îți pasă, că nu-ți pasă de chestia asta este irelevant.
Ce este relevant este adevărul. Iar adevărul e că nu faci ”același” COVID dacă ești vaccinat, respectiv nu răspândești la fel de mult dacă te-ai imunizat vaccinal. "
[ link extern ]
D-aia colcaie spitalele de urgenta din toata lumea de vaccinati. Ca ei doar "racesc". Hai sa fim seriosi, inca credeti in propaganda asta?

Daca o luam matematic, ca vaccinat ai sanse generale duble sa patesti ceva. Deci jucati la loto. Nu-i bai, unii castiga, altii nu.

Intre timp, Ungaria vindeca oamenii cu Favipiravir iar noi numaram mortii si bagam restrictii.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2021
BX, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-am mai explicat, dar nu verti sa pricepeti, veniti cu surse credibile de cum colcaie vaccinatii in spitale. In Romania n-am vazut,
Iar despre Favipiravir in Ungaria, uitati ce scriu chiar ungurii:
" In this study, favipiravir did not seem to positively affect disease progression."
[ link extern ]
De aceea se foloseste si la noi, doar pentru cazuri usoare:
[ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ceea ce privește colcaiala din spitale, ne putem da seama de numărul de vaccinati vs cei nevaccinati din numărul de decese. În ultimul anunț, din 252 de persoane decedate 25 erau vaccinati. Parcă nu prea "colcăie".
În București, la 100 de persoane una este infectata.
Este foarte complicata situatia.

Va ajuta insa la imunizare mai rapida tulpina delta,sper eu.
Problema este ca fiecare tulpina diferita poate infecta din nou.
Asta este foarte enervant.

Ce noutăți au mai apărut?
Delta a creat atâtea probleme încât nici nu mai știm ce alta evoluție a mai apărut din tulpina delta.
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)