avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ambele opinii sunt gresite:
1. Rafila vorbesate ca sa se afle in treaba, de fapt sunt mai multi care au trecut prin boala, in Romania, cam aproape un milion de oameni (v-am dat de mult informatiile ca numarul real este de 10-13 ori mai mare decit al celor raportate).
2. Consecinta la ce am spus anterior, in Romania ar trebui sa functioneze ceea ce zic suedezii. Dupa cum stiti in Suceava au trecut de 20% rata de infectare, nu cred ca vom asista la disparitia bolii acolo. Ar trebui ca din septembrie sa nu mai aiba decit cazuri sporadice, oameni infectati, dar veniti din afara judetului.
Cum ne batem singuri joc de un tratament care ar putea fi folositor in aceasta situatie:
[ link extern ]
Da, este trist...
Probabil ca nu au bani de testare...

Ce parere aveti de incercarea Israelului cu testul rapid.
Ei zic ca ar avea siguranta de 95%:

[ link extern ]

In Asia se pare ca virusul este mult mai agresiv.
Pare ca din SUA au venit cei care transmis aceasta tulpina de Covid-19:

[ link extern ]

Croatia se lauda ca a invins pandemia dar are 1000 de cazuri...

[ link extern ] /

Nu prea a invins nimic...
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Acest domn doctor susține ca România va scapa de pandemie intr-0 luna:

[ link extern ]

Daca Croația a învins pandemia cu 1000.de cazuri de ce nu am zice si noi asa la mai multe cazuri.

Bill Gates zice de unele tari ca in 2022 ar scapa de pandemie.
Desi nu o zice fix de România, la cum merge treaba la noi în ziua de azi asa pare...

[ link extern ]

Depinde insa si ce va mai face guvernul si cat de bine se va misca in viitor.
Referitor la.situatia cu donarea de plasma de cei vindecati situatia este ca și cum am avea un guvern PSD.
Daca se misca in ritm PSD sigur ajungem in 2022 cum.zice Bill...
Eu inca sper ca România sa se redreseze si sa faca ceva spectaculos si curajos cum am.zis eu.

Poate si băncile ar putea fi obligate sa achite o taxa Covid ca au bani.
1% sau mai puțin de la fiecare banca ar ajuta mult spitalele si daca banii ar fi bine folosiți special pentru Covid nu am ajunge in 2022.
Bănuiesc ca nici nu prea sunt bani la buget.
Ultima modificare: Marți, 18 August 2020
Nu înțeleg deloc logica pentru care cei veniti din Spania intra in carantina din moment ce in România situatia este nefasta.
Tot la.fel si interzicerea deplasării in Malta.
Este posibil ca situatia infectarilor din București sa depaseasca situatia din Malta.
Deja nu mai au o logica astfel de masuri.Este un haos total.
Testarea ar trebui sa lamureasca problema.
Datorita faptului ca am estimat ca asa va fi nu am ieșit deloc din tara și nici acum nu este indicat.
Poți întra în carantina complet aiurea fara testare.
Trebuie neapărat rezolvata problema.cu testarea.
Niște turisti din Franța au intrat in carantina ca au întrat în Italia cu 30.de secunde mai târziu de ora 12.Daca ajungeau cu 31.de secunde mai inainte nu mai intrau in carantina.
Fiecare stat trebuie sa gandeasca si nu sa copieze aiurea ce fac alții care nu prea gândesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)