avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Stiti ca in Vaslui au fost niște tineri la mare pentru a sărbători un majorat.
Vaslui sta foarte rau in acest moment.

[ link extern ]

Ce parere aveti?

,,Un alt studiu făcut de opt cercetări chinezi arată că persoanele asimptomatice nu transmit virusul. Cercetarea este una amplă: din 455 de persoane puse în contact cu o persoană testată pozitiv pentru Covid, dar asimptomatică, niciuna nu a contactat virusul. Respectivii au fost supravegheați și monitorizați timp de cinci zile, iar toate testele PCR, tomografiile și analizele de sânge au infirmat prezența virusului. Din cele 455 de persoane 25% prezentau afecțiuni cardiovasculare. Cercetarea a fost indexată de National Library of Medicine și trimisă Organizației Mondiale a Sănătății (OMS)."

[ link extern ]

Eu rămân clar la părerea ca asimptomaticii transmit virusul.
Daca nu era asa nu ar fi existat atâtea probleme.

Daca luam Noua Zeelanda care timp de 102 zile nu a avut confirmati pozitivi nu are cum sa se întâmple asa ceva decat daca asimptomaticii transmit virusul.
Greșesc?
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De ce nu dați acel link legat de Italia? Ar fi în afara oricăror reguli ca acolo sa apară un vaccin care nu respecta procedurile de validare.

Rusia nu are transparență legat de vaccinul său și nu are proceduri de validare. L-a testat pe oameni, fara a fi voluntari. O alta sursa de date a fost testarea pe cei care au bani, oligarhii. Oricum, prea puțin. În lumea civilizată ultimul stadiu de testare se face pe 10000 de voluntari, cum e acum vaccinul descoperit de cei de la Oxford, la care suntem și noi abonați, ca toate țările din UE. Rezultatele le vor da cel mai târziu la începutul lui septembrie. Se spune ca vaccinul rusesc e după aceeași metoda cu a celor de la Oxford, ce arată că poate rușii nu investesc în cercetare, ci în spionaj.

Studiul cu cei 455 e de vreo 2 - 3 luni, dar cine să-l ia în serios? E o gluma buna, sa folosești doar o singura persoană asimptomatica și sa tragi concluzii.

Îl contrazice evident studiul de la Vaslui. O tinara care știe ca e pozitiva și asimptomatica pleacă la mare cu alți 29 de prieteni. Cind unii încep sa aibă simptome, toți sunt aduși acasă și testați, în afara de unul. Se mai descoperă 10 cazuri pozitive. Cel netestat e băiatul șefei spitalului din Vaslui, care, conform declarațiilor pleacă sa se izoleze cu el. Acum acea persoana e în stare grava la Matei Balș.

Vedeți ca e mai tare studiul de la Vaslui.

Dar cel mai tare studiu e la Timișoara, acolo unde doctorul Musta tratează bolnavi care, după vindecare, declară că nu cred ca au avut Covid - 19. Astea sunt niște efecte neurologice nemaiîntâlnite!

Deci, până la urmă cercetarea românească e fruncea.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
latka, moderator
Cred ca am indicat anterior linkul cu vaccinul italian.

Oligarhii rusi vaccinați probabil ca stăteau mai rău daca nu se vaccinau.
Probabil ca au avut medici care le-a examinat starea de sănătate și au ales un risc calculat.

Știu ca Marea Britanie a afirmat ca suspectează ca le-au fost sustrase informații despre vaccin de rusi.
Vom vedea la sfârșit care e treaba cu vaccinul rusesc.
Măcar dacă rusii aflau si ei de noul.coronavirus in timp util.si nu dupa ce i-a făcut pilaf.
Se pare ca nu sunt asa de grozavi la aflat.
Oare nu era bine sa se stie dinainte ce ar iesi daca ar scapa un virus de la Wuhan?
Asa ar fi fost normal.
La un vaccin trebuie sa se înceapă sa se lucreze de îndată ce ai aflat de un virus nou si nu dupa ce deja s-a răspândit.

Cat priveste negarea existentei noului coronavirus de cei vindecați chiar nu prea ai ce spune.
Daca au fost asimptomatici nu au fost grav afectati si nu au inteles nimic din boala.

Vecina care a fost infectata a văzut cum veneau salvari si cum ii ducea la terapie intensiva pe unii bolnavi infectati si chiar crede ca exista virusul.
In schimb, se pare ca o parte din romanii din străinătate nu cred ca exista virusul.Chiar ieri am vorbit cu cineva care a venit pentru câteva zile în România și zice ca e o raceala care ii ucide pe cei bătrâni...
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aveti aici linkul cu vaccinul italian:

[ link extern ]


Un renumit medic pneumolog rus a demisionat din cauza ca nu este de acord cu vaccinul:

[ link extern ]

Un nou record negativ pentru Romania, 1454 de cazuri noi:

[ link extern ]


Arafat a pierdut procesul cu cei din comuna in care s-a instituit carantina.Hotararea ICCJ este definitiva:

[ link extern ]

Eu nu vreau sa comentez cine are sau nu dreptate in acest proces.
Nici nu stiu cat de bine s-au judecat unii si altii ca sa pot face eu o proprie analiza juridica si nici nu ma intereseaza.

Dupa parerea mea, carantina nu mai este o solutie actuala in acest moment.Lucrurile au scapat de sub orice control in Romania.
Daca autoritatile nu vor face o organizare asa cum am aratat eu, desi nu cred ca mai exista undeva in lume asa ceva, vor exista tot felul de tensiuni sociale si juridice.
Numarul de infectati este mult mai mare decat ne putem imagina si daca nu se vor face trasee pentru cei asimptomatici ca sa poata si ei circula si sa aiba o libertate de miscare suficienta nu vor ajunge nicaieri.
Nu cunosc situatia din alte state dar Romania are nevoie de asa ceva.

Romanii nu mai sunt primiti aproape nicaieri in Europa in acest moment si sa ne mai izolam si noi proprii cetateni dupa ce altii ne izoleaza la randul lor chiar nu este in regula.
Grecia a inchis si ea granitele pentru romani.
Era de asteptat asa ceva.

Trebuie sa ne organizam in mod inteligent si sa permitem economiei sa functioneze.Turismul are nevoie de turisti si cei infectati cu Covid-19 pot fi si ei turisti buni pentru economie.

Mie imi pare inutila in acest moment carantinarea si izolarea la domiciliu.

Rusii au fortat cu vaccinul lor tocmai pentru ca au inteles ca trebuie sa schimbe ceva.

Eu raman la parerea ca, turismul poate fi facut si de cei asimptomatici in zone speciale dar cu arie vasta si bine semnalizata.
Inchiderea in camere a unor oameni iar altii sa stea in vile inconjurati de hectare de teren este iarasi ceva care nu este echitabil.

Nici sa mearga oamenii prin orase aiurea nu este in regula in mod evident si singura varianta realista, justa si care sa respecte dreptul la libera circulatie este aceasta a turismului zonal controlat.

Este cazul sa intelegem toti ca virusul nu mai poate fi oprit cu carantinarea si cu izolarea la domiciliu.Romania nu mai poate stopa virusul in acest moment iar incetinirea raspandirii nu poate avea loc decat daca cei infectati circula pe traseele lor.
Trebuie totul gandit intr-o noua perspectiva.
Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Presedintele Romaniei a anuntat oficial ca nu intelege sa achizitioneze doze din vaccinul rusesc:

[ link extern ]

Cu privire la vaccinul rusesc aveti urmatoarele:

,,Noi dezvaluiri despre presupusul vaccin impotriva coronavirusului pe care Putin l-a lansat ridica numeroase intrebari despre eficacitatea acestuia. Conform agentiei Fontanka, vaccinul a fost inregistrat dupa doar 38 de teste pe voluntari adulti sanatosi.
O serie de documente folosite pentru inregistrarea vaccinului, numit oficial 'Gam-Covid-Vac' sugereaza ca cercetarea a durat 42 de zile.
Unul dintre documente anunta: "Capacitatea de protectie este necunoscuta, timpul de duratie al protectiei e necunoscut. Nu au fost facute studii clinice care sa analizeze efectivitatea epidemiologica".
,,Printre efectele secundare sunt durerea, hipertermia, umflaturi, astenie, febra, apetit scazut, dureri de cap, congestie nazala si dureri in gat.’’

[ link extern ]

Aveti si aici ceva interesant, o noua ,,arma” impotriva COVID-19:

[ link extern ]


Vad ca au inceput sa se faca autopsii pentru cei infectati cu COVID-19 si era chiar recomandabil:

[ link extern ]

Ce parere aveti de aplicatia care ar duce la aflarea infectarii cu noul coronavirus prin tuse?

[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 13 August 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)