avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu mai spuneti !
"For example, in meningococcal infections, an attack rate in excess of 15 cases per 100,000 people for two consecutive weeks is considered an epidemic."

Si eu cred ca asta trebuie sa se se intimple la liber, cind nimeni nu ia nici o masura.

Mai sapati un pic, poate ne dezgropati acele dosare secrete OMS, pe care numai "initiatii" le stiu . :)))

Covid-19 e peste tot si nu a stabilit nimeni acea rata limita, inca. Poate R.C. de la Iasi. :)))
Ultima modificare: Vineri, 21 August 2020
latka, utilizator

latka a scris:

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Observ ca nu ati inteles esenta problemei expuse de mine în domeniul zonelor Covid.

Prin urmare, eu m-as declara de acord sa merg la mare intr-o statiune Covid daca as ave a libertate de mișcare și nu ar trebui sa stau în arest la.domiciliu.
In stațiunea Covid nu infectezi pe nimeni pentru ca toți sunt infectati.
Este daca vreti un spital mai mare in care lumea se afla in vacanta.

D-le Lascoschi, chiar nu realizati ridicolul "proiectului" dvs. ? Stiti ce e aia o distopie ? Cum ati concepe dvs. o "statiune Covid-19" ?
Chiar vreau sa detaliati, pina la cel mai marunt aspect, cum poate functiona asa ceva. Poate ca, disecind "gogoasa" asta veti intelege.

Eu am expus o idee.
Pentru a dezvolta în amanunt ar trebui sa se discute pe larg.
Dvs. ziceti ca nu se poate testata atâta lume.
Este necesar a se testa.
De aici ar putea începe discuția.

Cert este un lucru.
Astazi avem o gramada de infectati care plimba pe strazi si circula peste tot.
Zonele Covid ar avea tocmai rolul ca in cele 15 zile sa nu se circule aiurea.
Chiar nu înțeleg cum de este mai bine ca infectatii asimptomatici sa circule peste tot si sa infecteze in loc sa aiba zone clare.

Sa înțeleg ca este mai bine sa stea in spital sau la.domiciliu in momenrul.de față, in opinia dvs.?

@latka, cine nici atat nu a fost in stare sa stabilieasca inseamna ca este extrem de incompetent.
Si reciproca e valabila, cine a putut stabili cu exactitate asa ceva, ori e un idiot, ori un tupeist fara margini.
Imi retrag ipotezele, testul exista, e rapid si costa 100 RON. Nu va mai impiedicati de treaba cu testul.

Descrieti in detaliu cum se poate organiza, mai ales din punct de vedere legislativ acele statiuni de asimptomatici. Puteti ataca si alte aspecte.

Tineti cont de:
- asimptomatici "puri" sunt maxim 30% dintre cazuri
- in acele statiuni absolut toti, si cei care se distreaza si cei care asigura distractia trebuie sa fie de acelasi "soi"
- "indigenii" trebuie sa admita asa ceva
- proprietarii trebuie sa admita ca in hotelurile, restaurantele, magazinele, etc lor sa se intimple asa ceva
- cei care se distreaza nu au cum sa aleaga tipul de distractie, aleg doar ce e acolo

Spor la imaginatie distopica.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu am expus o idee.
Pentru a dezvolta în amanunt ar trebui sa se discute pe larg.
Dvs. ziceti ca nu se poate testata atâta lume.
Este necesar a se testa.
De aici ar putea începe discuția.

Cert este un lucru.
Astazi avem o gramada de infectati care plimba pe strazi si circula peste tot.
Zonele Covid ar avea tocmai rolul ca in cele 15 zile sa nu se circule aiurea.
Chiar nu înțeleg cum de este mai bine ca infectatii asimptomatici sa circule peste tot si sa infecteze in loc sa aiba zone clare.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)