avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai nu mai avem cismea nici in Gara de Nord. Au avut grija "baronii" sa vanda apa minerala la suprapret in loc sa functioneze toate tasnitoarele din gara. Eu ca primar as pune sursa de apa la orice suprafata de uz general mai mare de 50mp fie ca e gara, parc sau altceva.
Chiar astazi imi spunea un client ca in anii 90 se plangeau romanii ca in Turcia nu aveau apa si costa 1 dolar apa.

Cismelele ar fi o mare necesitate in conditiile acestei pandemii.Si daca nu s-ar fura sapunul...ar fi grozav sa existe si sapun...
Se prefera insa gelul dezinfectant care este cam aiurea daca nu esti spalat pe maini cu apa si sapun.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
Nu stam chiar atit de rau, in privinta numarului de teste Covid-19 (asta daca ne raportam, mai ales, la vecinii nostri din estul Europei). E loc si de mai multe teste, sunt cauze obiective si subiective care ne "frineaza" :
"Vă spun cu mâna pe inimă: Specialiști sunt și ar fi și mai mulți dacă ar fi plătiți, dar nu prea vrem să îi plătim când îi punem la muncă. Dacă ai plăti oamenii - pentru că specialiști, vă spun, sunt - dar oamenii sunt și ei nemulțumiți. Gândiți-vă că și pe dumneavoastră dacă vă cheamă în fiecare zi 12 ore la serviciu și nu vă plătește, nu se plătește uneori nici sporul de COVID... atunci spui domnule, vin zilnic 7 ore sau 8 ore, cât este programul. Este vorba despre respectul față de angajat, indiferent de faptul că vorbim despre stat sau despre privat.

După ce personalul de laborator - biologi, biochimiști și chimiști - a fost "uitat" la adoptarea noii legi a salarizării în 2018, când salariile din sistemul sanitar au crescut substanțial, dublându-se sau chiar triplându-se în multe cazuri, Constanța Popa mărturisește că toți colegii ei sunt în continuare supărați: "Iau jumătate din salariul colegului medic de laborator care face aceeași analiză pentru COVID-19. De la 1 iulie 2020 Parlamentul ne-a aprobat o creștere a salariilor în sistemul sanitar public, dar sporurile în cazul nostru se aplică la vechile salarii, nu ca la colegii noștri medici și asistenți de laborator, la care sporurile se aplică la salariile majorate, ceea ce pentru noi înseamnă vreo 1.000 și ceva de lei pierdere lunară la salariu."
[ link extern ]
Tehnic vorbind, speranta e in cercetatorii din Israel :) Asta, ca sa scurtam timpul de analiza, la o eroare de citeva procente.
[ link extern ]
[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
latka, utilizator
Da, știu ca exista o mare problema cu banii.
Din păcate, daca guvernul nu va rezolva acesta problema nu vom rezolva mare lucru.
Excluzând un guvern PSD, ma intreb daca niciun guvern nu ar putea rezolva problema.
Mie nu imi place deloc sa ne raportam la tarile din est la numărul de teste.

Situatia din Franța este ingrijoratoare:

,,Ieri, Franța a înregistrat 4.897 de cazuri în 24 de ore, față de 3.602 sâmbătă. Ministrul Sănătății recunoaște că este o situație îngrijorătoare, dar potrivit agenției France Presse, niciun oficial nu invocă ideea unei carantine totale, cum a fost cazul lunile trecute."

[ link extern ]

Nici eu nu cred ca o stare de urgenta ar rezolva situatia.
Ar putea avea doar rolul de a reduce numărul de decese în timp.scurt dar pe termen lung probabil tot acolo se va ajunge.

De aceea eu consider ca doar o carantinare rezonabila pe zone Covid ar fi acceptabila .

Nici nu știu câți asimptomatici sunt efectiv acum in România si cate zile de izolare ar avea fiecare in parte.

Probabil ca situatia din Italia si Franta va apărea și la noi dar nu chiar la 4000 de confirmati pozitiv pe zi.
Ultima modificare: Marți, 25 August 2020
Nu ma intereseaza Franta, sau alta tara, am oricum o ipoteza care, in opinia mea influenteaza aceasta conduita a multor guverne, de a nu se repezi la masuri drastice de carantinare. Singurele lucruri care le fac sunt sa puna tot felul de "bariere" celor veniti din alte tari, teste negative, carantina scurta etc.

Ceea ce cred ca si guvernul de la noi gindeste dar nu rosteste, este faptul ca apropierea deschiderii scolilor si a sezonului rece ar impune cumva ca pina atunci sa existe o parte insemnata a populatiei care a trecut prin boala si, intr-o masura mai mare sau mai mica (asta nu e stabilit stiintific cit de lunga e perioada ) s-a imunizat. Daca in sezonul vacantelor de vara nu faci asta, atunci cind ? Asa ca mai usurel cu restrictiile, mai dam o amenda, mai aratam cu degetul, dar nu gituim circulatia persoanelor.

Asta e "feelingul" meu, ca se doreste ca pina in 15 octombrie - 1 noiembrie sa ajungem la un numar rezonabil de persoane care au trecut prin Covid-19. E cinic, dar daca vaccin inca nu avem, tratament nu avem, altceva nu e. Altfel, persoanele responsabile, care se pazesc singure de posibile situatii de contact, sa fie sanatoase si sa-i invete si pe altii. Cine nu pricepe, Dumnezeu cu mila !

Cam asa cred ca se gindeste si-n alte tari.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)