avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca situatia ar fi viabila pentru România atunci ar fi viabila si pentru turismul internațional.
Italia si Grecia au insule in care se poate proceda in acelasi mod.
Daca ar exista astfel de insule de rezervă pentru cei care s-ar trezi cu Covid dupa ce cumpara bilet pe alta insula Non-Covid m-as risca si eu sa plec din tara cu garanția ca nu ma blochez aiurea in carantina intr-o camera de hotel aiurea pe banii mei.

Ar fi o varianta pentru renașterea turismului internațional daca ar exista insule Covid cu resorturi covid si cu trasee permise pentru cei infectati.

Oamenii au cam inteles in ultimele zile sa nu se mai riste.
Eu pe vreo 2-3 martie am hotărât sa nu ma risc sa ies din tara și sa nu mai cumpăr nimic.
Pana atunci tot calculam unde sa merg dar vedeam ca nu mai am unde...

Dupa analiza mea, nici măcar Sardinia ( întreaga insula), acolo unde s-au infectat multi italieni in ultimele zile nu ar justifica varianta dvs. cu Bucureștiul deoarece acolo sunt multi turisti si nu localnici infectati.
Asa cum este si pe litoralul românesc.

Cu toate acestea, Sardinia ar putea fi zona Covid pe o anumita parte.
Am fost in Sardinia si cunosc insula cat de cat.
As recomanda tututor infectatilor sa mearga acolo daca s-ar declara o parte din Sardinia zona Covid.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2020
Prof. RAFILA vorbește despre 15 ani de pandemie.

Ia uitați ce zice prof. RAFILA:

, La un ritm de îmbolnăvire de 500.000 de oameni la șase luni, de când România se confruntă cu coronavirusul, respectiv un milion de cazuri pe an, Alexandru Rafila a arătat că ar dura circa 15 ani până când măcar trei sferturi din populația României să se imunizeze pe cale naturală, astfel încât să oprească răspândirea virusului., "

Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori."

Citat de aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020
"Din aprilie v-am spus ca București va fi nr. 1 la infectari."
"In București nu sunt atât de mulți infectati încât sa se justifice ceea ce ziceti."
Cum corelati cele doua afirmatii, ale dvs. ?

Pe profesorul Rafila lasati-l in pace, el spune mult prea multe , dupa "cum bate vintul". Dupa un timp nici nu va mai recunoaste ce a declarat. E o prostie estimarea sa, deoarece nu ia in calcul variabila tratament/vaccinare. Lumea nu sta in loc.
Nu trebuie corelat nimic. Daca in Bucuresti ai 1 infectat si in restul tarii zero, tot nr. 1 e Bucurestiul. Treaba cu Bucurestiul e o chestie de logica pura.

D-le Claudiu, nu cred ca are relevanta transportul în comun. Nu ne vrajeau ei ca ne protejeaza botnitele ?
De ce nu ne-au protejat ca din ce am vazut eu in mijloacele de transport in comun e cam singurul loc unde se repsecta cu strictete purtarea lor.
Relevant e tot nr. de teste facute care ar trebui sa cam fie d.p. cu nr de locuitori.
Mr. Latka, ideea este sa fie o izolare rezonabila cu perimetru de deplasare intr-o zona in care sa nu se produca o infectare rapida a unui număr mare de populație asa cum ar fi in București.Cum ziceti dvs. ar insemna sa se accentueze infectarea in capitala la un mod exploziv.
Izolarea presupune sa nu avem alti infectati si o zona fara alti oameni decat cei infectati ar fi perfecta.
De aceea recomandam Saturn și Venus.
Nu indicam Constanța sau Mangalia.

Cred ca stațiunea Voineasa ar fi o zona bună pentru sezonul rece.Este o zona cu scăderea accentuata a turismului.
Orice zona izolata ar fi foarte utila.

BX, masca protejeaza dar este bine sa eviti ca bătrânii sa mearga in acelasi autobuz sau tramvai cu persoane infectate.Mai pun și mâinile pe barele de susținere și se pot infecta si din acest motiv.Trebuie evitat asa ceva deoarece nu avem cișmele cu apa și săpun in București și la.drum mai lung apar probleme.
Nu trebuie sa ne bazam doar pe masca.
Masca constituie o protectie generala dar autobuze separate ar insemna o protectie speciala pentru varstnici.
Rolul principal al mastii de protectie este acela de a fi infectat cu un numar mai redus de viruși, dupa aprecierea mea si nicidecum excluderea totala a riscului de a te infecta.
Ultima modificare: Luni, 24 August 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)