avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
D-le Lascoschi, eu intreb una si dvs. raspundeti altceva. Cititi cu mare atentie !
V-AM INTREBAT UNDE ESTE SCRIS, ANUNTAT, CA DOAR ROMANII NU AU VOIE SA INTRE IN UNGARIA.

Dvs. imi raspundeti altceva, ca uite, la cehi, slovaci si polonezi le da voie.
E anuntat undeva ca toate natiunile au voie in Ungaria si romanii nu ?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
latka, utilizator
La tv au spus ca romanii nu au dreptul decat sa tranziteze Ungaria.
Dintre vecini doar romanii nu au dreptul.
Ce ma interesa de mexicani, de pilda...

Ulterior s-a schimbat situatia.
Ii primeste pe cei care lucreaza am inteles.

Este inutil acum sa închidă granitele.
Da de sirbi, croati, francezi, italieni si alte tari europene ce spune ? De ce critica Macron proiectul ? Lasati mexicanii, nu faceti misto de ce v-am intrebat.

Ulterior nu s-a schimbat nimic, daca citeati ce scrie MAE, aflati din prima.

Pe cei care lucreaza bineinteles ca-i primeste, au si un pasaport special (de lucru), emis de unguri.
Comisia Europeană:

,,Comisia Europeană acuză Ungaria de discriminare. Guvernul Viktor Orban a închis granițele, dar nu și pentru țările din Grupul Vișegrad."

,,Totuși restricțiile nu sunt valabile pentru toată lumea. Potrivit Reuters, Ungaria a anunţat luni seara excepţii pentru turiştii din Cehia, Slovacia şi Polonia. De asemenea, accesul este permis numai celor care au fost testaţi recent, putând dovedi astfel că nu sunt purtători de coronavirus."

Initial se vorbea de inchiderea granițelor cu România.
Initial se vorbea de cetateni straini, atit.

Scrisoarea trimisă către Viktor Orban

Didier Reynders, Comisarul european pentru Justiție, a anunțat pe Twitter că a trimis o scrisoare în acest sens guvernului Viktor Orban.

„Astăzi, (comisarul european pentru Afaceri Interne) Ylva Johansson și cu mine am trimis o scrisoare guvernului ungar în care reamintim importanța (păstrării) integrității Spațiului Schengen și aplicării de măsuri la frontiere în mod nediscriminatoriu pentru toți cetățenii și rezidenții din UE”, a scris pe Twitter comisarul belgian.

„Orice măsură care nu va respecta aceste principii fundamentale ale dreptului european va trebui, bineînțeles, retrasă imediat”, a adăugat el. Comisarii ar urma să discute cu autoritățile ungare pentru a obține „mai multe informații”.

Discriminarea pe bază de naționalitate

„Nu este posibil să existe o discriminare pe bază de naționalitate între cetățenii europeni„, a precizat Christian Wigand, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în timpul conferinței de presă zilnice.
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)