avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu ati inteles nimic din tot ce am.scris eu.
Probabil ca nu ati citit.

Eu am zis de zone Covid largi și nu sa se stea in hotel inchis in camera.
Asa trebuia procedat și in luna martie.
Oamenii tinuti in case și in hoteluri au fugit si au transmis virusul.
Trebuia ca oamenii sa aiba libertate de miscare dar limitata.
Dvs. va plangeti ca ar fi pușcărie sa ai o zona de 10 Km in care sa poți umbla liber dar nu înțelegeți absurdul situatiei ca oamenii sa stea in casa in câțiva metri pătrați.
Se vede ca nu stiti cum este cu arestul si puscaria.

Este cat se poate de clar si de logic ca izolarea virusului nu se poate face decat prin zone Covid.
Nu exista alta varianta.
Aiureli de genul sa stea oamenii in casa nu produc niciun efect pentru ca nu vor sta toti in casa și daca ies doar câțiva virusul va circula cat se poate de liber.
Eu studiez problema Covid-19 de dinainte sa o ia în serios OMS.

Chestia cu tulpinile modificate am banuit-o si am tot întrebat.
Nu de 2 zile.ci.de cateva luni.
Dvs. astazi ati descoperit acest lucru desi eu am ridicat aceasta întrebare cu mult timp înainte dar nu ati remarcat.

Atâta timp cât asimptomaticii transmit virusul o sa stam asa cativa ani.O sa.fie rasi toti cei varstnici, iar altii, cu probleme care încep astazi, desi acum sunt sanatosi, probleme care ii vor extermina in cativa ani.Nu pe.toti.Doar o parte.
Vaccinul nu va rezolva imediat problema.
E.chiar asa de greu de înțeles acest lucru?
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este greu de inteles. Dvs. sunteti cel care nu prea pricepe ce se intimpla, dar aveti un obicei din a arata cit de bine ati intuit pandemia asta. Si e pe dos.

V-o repet, daca dvs. credeti ca toate ideile si cunostintele pe care le aveti la acest subiect sunt marete, mergeti si expuneti-le, validati-le.

Imunizarea in numar cit mai mare a populatiei este calea de succes in stoparea Covid-19. Vaccinul rezolva imediat problema. Scade rapid rata de infectare.

Un tratament care sa atenueze semnificativ trecerea prin boala va fi exact adaosul necesar de a nu ne mai teme.

Iar diagnosticarea rapida si sigura, a celor predispusi a face forme mai grave , va fi cireasa de pe tort.

Stiu ca traim intr-o lume majoritar ignoranta, in care teoriile cele mai de succes sunt cele ale conspiratiei, dar am incredere in minoritatea pusa pe cirpit aceste goluri masive de cunostinte.
[ link extern ]
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lumea merge inainte, exista oportunitati noi in lupta cu aceasta boala, ca, bineinteles, si esecuri. Cu cit incercam mai mult, cu atit vom avea sanse mai mari.
[ link extern ]
[ link extern ]

Daca tot vorbeati de zone Covid-19, va dau o alta "idee" de acelasi calibru, ce-ar fi sa izolam copiii care merg la scoala, de familiile lor ? Dupa cursuri sa nu mai mearga in familie, ci sa mearga in zone Covid-19, fara sa mai aiba contact cu familia, deci scoala-zona Covid-19 si tot asa. Asta vreo citeva luni, pina se imunizeaza. N-am nici o idee, daca e buna sau nu ideea asta, presupun ca e fezabila, juridic vorbind.
[ link extern ]
Gresiti total , domnule avocat , eu nu consider puscarie nici sa stai in propria casa , pentru ca am inteles si acceptat rostul izolarii si carantinarii . Si, intr-adevar , nu stiu ce inseamna puscaria . Dvs. ati avansat numele celor doua statiuni , nu eu . Si cred ca ar cam acoperi cei vreo 10 km . Dar ce te faci cu cei care doresc sa vada al 11-lea km si mai departe ? Poate se gaseau asimptomatici care ar fi acceptat un soi de vacanta de acest gen in lunile de vara , dar acum litoralul nu mai e atractiv . De aceea dadeam exemplul cu ploaia . Muti zonele covid la munte ? E adevarat ca multi au fugit din izolare , dar nimic nu garanteaza ca n-ar fugi si de aici . Cum ar putea fi impiedecati ? Cu o paza ca cea de la granita dintre Coreea de Nord si cea de Sud ? si chiar si acolo mai scapa cate un fugar...Asta ar fi ideea ? Dumnezeule-mare , cine ar accepta asa ceva ? Parlament , Avocatul Poporului , CCR , chiar oamenii simpli ? Un singur lucru nu spuneti , desi cred ca doar eu v-am intrebat de vreo patru ori si v-au mai intrebat si altii , cine va deservi acesti “ turisti “ ? E nevoie de mult personal si de precautiuni mai mari decat in mod obisnuit , de unde il aduci ? In legatura cu noile tulpini , stiu ca ati intrebat , contrar a ceea ce credeti , citesc ce scrieti , dar - eu, cel putin - nu aveam informatii , si nici dvs. ( ca doar de aceea ati intrebat , nu ? ) . Ei , uite ca au venit si acestea ( informatiile ) . Perspectiva sumbra o am si eu , sunt in zona de varsta cu risc , dar sunt constienta ca nimeni nu poate sa ia masuri atat de eficiente incat sa fiu fara griji , fiecare trebuie sa-si duca propria lupta cu infectarea , atat cat tine de el . In rest , e doar sansa fiecaruia ...PS . Eu nu neg intuitia pe care spuneti ( in fiecare postare a dvs. , numarati-le ) ca ati avut-o , ati fost extrem de perspicace , dar cui i-a folosit ? Puteati sa iesiti pe televiziuni , pe internet , sa creati niste valuri , poate deschideati ochii celor cu putere de decizie . Puteti si acum sa o faceti in legatura cu zonele covid , stiu ca nu aveti inhibitii in legatura cu camerele de filmat , doar v-am vazut la tv. , si atunci am vedea daca ar fi acceptabila ideea dvs . sau ar sari lumea in sus , respingand-o.
CHKa, utilizator
@CHKa, am mai raspuns. Eu as fi un voluntar pentru a-i deservi. Ca mine, s-ar mai gasi si altii. Nu e aici o problema.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
BX, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)