avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Știu ca se studia preintampinarea formei severe dar ce au mai făcut nu știu.Sa fie vreo luna de când stiu ca SUA se ocupa de asa ceva.
Au ajuns in stadiul în care se stie exact genetic care sunt problemele si cum se pot rezolva rapid?

Se cunoaste deja si in Romania o astfel de procedura (cine va face forma mai grava), prin doua analize efectuate pacientului depistat pozitiv. Am vazut descrisa , la stiri TV, acum doua saptamini o astfel de procedura la spitalul Colentina. Cred ca am citit o stire ca in Italia se aplica de mult timp asa ceva.

E utila o astfel de procedura, pentru un tratament specific si rapid aplicat acelor persoane, ce vor face forma mai grava.
Dar, cei cu comorbiditati nu cred ca scapa cu toate analizele...
Nu ma refer la cei grav care ar deceda in 2-3 luni ci la cei care ar mai trai macar cativa ani fara infectare.

Am văzut ca in Franța s-a confirmat ce ziceti cu privire la rezolvarea problemelor cu riscul de multe decese în viitor.
Desi au foarte multi infectati si exista o crestere accentuată par sa faca fata.

Rusia are 1 milion de infectati si 18500 de decese pana astăzi.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2020
Unul dintre vaccinurile contractate de UE a intrat in faza finala de testare:
[ link extern ]
Din păcate, va dura mult pana sa fie vaccinata aproape intreaga populatie a României și a lumii.
Vor fi vaccinați doar câțiva in prima faza.

Cat va dura pana sa fie vaccinați toti cei din România care vor accepta vaccinul?
Nu am vazut sa se fi făcut vreo estimare pana la finalul vaccinării in privinta perioadei de timp.

Cei care se vor vaccina vor mai purta masca?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
@latka , nici nu stii daca e potrivit macar sa speri , ca uite ce s-a intamplat cu cel de la Oxford... si pare-mi-se ei erau cei mai inaintati cu cercetarile ... D-le avocat , as zice ca va fi cea mai mica problema cea cu masca , doar ca unii o exacerbeaza , cu intentii relativ transparente... Sa existe vaccinul , pe urma vedem ce facem . Va dura destul , poate vreo 3 ani ,poate mai mult , estimez eu , pentru ca trebuie asigurate cantitati imense de vaccin . Si - oricum - boala nu va disparea prea repede , sa nu uitam de cei care nu accepta nici un fel de vaccin , ei vor fi incubatoare perfecte pentru virus.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)