avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... INDICE CORECTIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

INDICE CORECTIE

BUNĂ ZIUA Am o nelămurire. De la 01.09.2.021. Când va intra noua lege a pensiilor. Acest indice va dispera din calculul. punctului de pensie. Întrebare. Cei care au beneficiat de acel indice de corectie. Li se vor reduce punctul de pensie cu acel indice de corectie pe care la primit??? s-au va rămâne cu acel punct de pensie din înainte de 01.09.2.021. VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:23, 12 Martie 2021
Bună ziua, Domnule Carp, 1) dacă este extras din bugetul pe 2021, ce caută indicele pe 2020, care deja nu mai este aplicat anul acesta? 2) eu m-am referit cu ”nici vorbă” la afirmația dvs că li se vor retrage punctele aferente indicelui din totalul punctelor, fapt care ar contrazice regula că un drept câștigat nu mai poate fi luat ( vezi ce se întâmplă cu pensiile speciale, care nu vor fi desființate în veci, poate, cu voință politică să fie plafonate și atât). Pe urmă, ca să dispară indicele, trebuie modificată Legea 263, care se aprobă cu 3/4 din parlamentari. Legea au dat-o cei din PDL, care formează acum majuritatea PNL-ului. Părerea mea (care oricum nu contează pt. ei) este că indicele trebuie înlocuit, așa cum era reglementat în L. 127, cu punctul de referință, fapt care din calculele mele ar aduce un câștig față de indicele de corecție, chiar calculat la valoarea de acum a punctului de pensie: 1442: 25=57,68 și, cred că asta nu le convine, d-asta vor o altă lege, care la cât arată că se pricep, o să dureze sine die.. Oricum, calculele noastre nu au nici un efect în fața politicului, dar sper că măcar justiția să ne mai audă!
Am și eu o întrebare: aveți ideie pe ce temei a făcut Doamna Petre acțiunea în instanță, în legătură cu mărirea punctului? Sau, aveți ceva date prin care să pot lua legătura cu dânsa? Mulțumesc, o zi bună!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu nimic despre actiunea d-nei Petre.
Eu am postat ca in proiectul de lege al asigurarilor sociale de stat pe anul 2021 nu se precizeaza valoarea indicelui de corectie pe acest an(2021).
Am pus intrebarea la CNPP.
Clarificari:
Dupa retragerea punctelor aferente punctajului mediu anual al indicelui de corectie se va schimba si formula de calcul a pensiilor(valoarea punctului de referinta ?)
Buna ziua tuturor
In acest an nu se mai poate discuta despre pensii ( posibil si in urmatorii trei ani ), s a incheiat acest capitol , am citit undeva ca acest indice de corectie v a fi in continuare tot 1,41 , pana cand ? nu stiu .
Sunt convins ca toate procesele din instanta vor fi respinse !
Dacă se aplică punctul de referință nici nu mai are relevanță indicele, pentru că punctul de referință se aplică direct sumei punctelor adunate de pensionar prin anii lui de contribuție, și ăsta va fi punctajul mediu anual. O zi bună!
Bună ziua, Dl Arizan, nu fiți așa convins, noi am câștigat unul, iar celelalte sunt pe drum la apel, lăsați-mă să cred că măcar justiția mai funcționează, cât de cât. Mai vorbim! Adevărul este că nimeni nu știe ceva clar în leg. cu pensiile, este un haos generalizat! o zi bună!

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)