avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil botezat fara consimtamantul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil botezat fara consimtamantul parintilor

Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata .

Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost botezata FARA ACORDUL MEU SAU AL SOTIEI , emitandu-se un act in acest sens. Fapta s-a consumat probabil intr-un weekend cand fetita era in vizita la mama mea.
Mi-ati putea spune daca s-a savarsit vreo infractiune de catre mama mea si acea biserica si daca au trecut 5 ani de la emiterea actului(din cate se poate vedea pe el) , daca il mai mai pot anula.
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
SPQRXXVII, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:13, 28 Octombrie 2021
Este evident ca certificatul de botez nu are nici o valoare, il puteti arunca la gunoi. Cat priveste responsabilitatea juridica a bunicilor, din pacate nu cred ca ei pot raspunde in nici un fel pentru ce au facut. Eventual, mai puteti urmari cum se comporta cu nepotii si daca le aplica rele tratamente (abuz), stim ca foarte multe familii isi abuzeaza copii si chiar pe membrii adulti ai familiei. Daca oamenii sunt intr-adevar toxici, narcisisti etc. cel mai bine e sa rupeti legatura cu ei, daca puteti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu o mențiune: GDPR nu operează retroactiv, deci nu este aplicabil unei situații născute acum 5 ani.

luput_alexandrugeorge a scris:

Buna ziua, daca ne ati fi mentionat si religia v-as fi putut da un raspuns mai clar din strafundurile dreptului canonic.Orice act emis de o persoana juridica/entitate fara scop patrimonial sau cu scop patrimonial poate fi atacat in 2 feluri :
1.Faceti o cerere catre entitatea respectiva sa stearga datele si actul atat in baza nerespectarii GDPR cat si in baza faptului ca nu exista un acord.In calitate de parinti aveti dreptul sa alegeti ce religie/sport/activitate este sau nu buna pentru copilul dumneavoastra.
2.In cazul in care nu aveti un raspuns favorabil , puteti solicita instantei sa desfinteze acel act pentru ca este vatamator pentru copilul dumneavoastra( considerati ca religia nu face bine educatiei copilului dvs, orice alte motive cat de cat pertinente etc.)

PS: Intradevar as inclina sa afirm ca nu se incadreaza in definitia unui act administrativ dar in acest caz puteti apela la instantele de drept comun ( civil ) si efectua o actiune in obligatia de a face . :)

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta va decide ce? Botezul NU este act administrativ, este unul religios. Nu poate decide instanta anularea unui ritual religios:)))) dar ma rog, fiecare face ce vrea cu timpul, banii si nervii lui.
nu ritualul vreau sa il anulez , actul emis de biserica , are serie si nr si vreau sa stiu oricum cum ”dracu” a ajuns sa aiba popa copie dupa certificatul de nastere

cris0811 a scris:

Instanta va decide ce? Botezul NU este act administrativ, este unul religios. Nu poate decide instanta anularea unui ritual religios:)))) dar ma rog, fiecare face ce vrea cu timpul, banii si nervii lui.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cu ce va deranjeaza ATAT de tare? Il aruncati, il rupeti, ii dati foc si gata.
Insa, ar trebui sa stiti ca fara o educatie religioasa si tinand-o cu totul la o parte, in general, copilul nu o sa stie ce religie sa isi aleaga.
E bine sa mai stie si de Dumnezeu, indiferent de convingerile dvs personale. Multi oameni isi gasesc puterea de a merge mai departe tocmai in credinta. Fara traditii, fara a te increde in ceva esti.....palamida pe marginea drumului. Indiferent cat de misto si cool vi s-ar parea sa fii ateu.

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)