avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil botezat fara consimtamantul parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil botezat fara consimtamantul parintilor

Buna ziua, as dori cateva sfaturi ...intr-o problema putin mai ciudata .

Am aflat de curand ca fica mea de 7 ani a fost dusa la o anumita biserica si a fost botezata FARA ACORDUL MEU SAU AL SOTIEI , emitandu-se un act in acest sens. Fapta s-a consumat probabil intr-un weekend cand fetita era in vizita la mama mea.
Mi-ati putea spune daca s-a savarsit vreo infractiune de catre mama mea si acea biserica si daca au trecut 5 ani de la emiterea actului(din cate se poate vedea pe el) , daca il mai mai pot anula.
Multumesc !
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2021
SPQRXXVII, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:13, 28 Octombrie 2021
Eu zic sa il aruncati la cos. Traim intr-o tara inapoiata in care drepturile si libertatile nu sunt intelese. Norma la noi este "bataia e rupta din rai" si "ce zice popa". Noi nu stim ce este abuzul si ca acest abuz e intolerabil indiferent cine este abuzatorul, mama sau tata. In alte tari a inceput sa fie pedepsit de lege abuzul emotional, la noi nici macar abuzul fizic din partea parintilor asupra copiilor nu este sanctionat. Sunt copii adulti care inca tremura de frica parintilor care i-au spalat pe creier de mici si continua sa ii manipuleze fara ca ei sa isi dea seama ce se intampla. Inca odata, daca puteti sa incheiati relatiile cu oamenii toxici din viata Dvs., indiferent cine sunt ei, faceti asta cat puteti de repede, si nu va mai uitati inapoi.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca suntem atat de rai avand un Dumnezeu, cum ar fi daca nu am avea niciun Dumnezeu ?!
Nu va arde acea hartie, probabil ca si dvs sunteti botezat si nu va impiedica sa fiti ateu sau liber cugetator, what ever
Pai sunteti parinti sau tutori?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara, va indrum fara nici un fel de partinire religioasa, sa va indreptati furia impotriva unui fapt care, din putinele cuvinte in care il descrieti, pare oarecum grav. Si nu impotriva unei hartii cu un numar de inregistrare care nu are nici o valoare. E posibil sa fi fost botezata fara copie dupa certificatul de nastere. Si ma indoiesc ca biserica sau orice alta institutie, publica sau privata, poate fi obligata sa radieze din registrele proprii un fapt care s-a "facut" dar nu s-a si "desfacut". Iar sacramentele nu sunt anulabile ... sunt caduce sau lovite de nulitate faptica, daca o pot numi asa, in situatia in care se face confesiunea de credinta in alta religie iar daca persoana este atee, in raport cu aceasta raman ca si inexistente.
Dar, cum spuneam, cred ca ar trebui avuta o discutie cu bunica, mai degraba. Mi se pare incorect si abuziv, chiar, sa obligi un copil, indiferent de varsta, sa se supuna unor ritualuri despre care ii este frica sa discute cu parintii ... deci ii este frica, da? Adica simpla punere intr-o situatie de temere profunda a unui copil, indiferent ca este vorba de luat untura de peste sau obligat sa pupe icoane, mi se pare un abuz care poate avea consecinte pe termen lung. Abuziva este si obligarea indeplinirii unor ritualuri/acte/fapte NENECESARE, CARE NU SUNT VITALE mai ales ca din ce spuneti pare ca bunica e un pic bine habotnica.
Da, bunicii educa. Dar nu hotarasc directia de educare a copilului cata vreme parintii sunt responsabili. Si inteleg ca sunteti. Ah, daca erati satanisti mai intelegeam. Din pacate, conflictul dintre generatii isi spune cuvantul. Repet, ar fi bine sa aveti o discutie calma cu bunica in care sa ii explicati ambii parinti ca doriti ca fata sa creasca intr-un ambient liber-cugetator si cand va dori, daca va dori, sa isi aleaga singura calea spirituala. O abordare "nervoasa" nu va face decat sa inspaimante si mai tare copilul si sa inversuneze si mai tare bunica. Scoateti urgent copilul din acest conflict care cu siguranta nu il ajuta nici intr-o directie si nici in alta. Si nu va razboiti cu nici o biserica fiindca e inutil ... Nu stiti ce s-a dus sa spuna bunica, poate ca fata nu are parinti, ca parintii sunt sectanti, drogati ... N-aveti de unde sa stiti. Iar un preot (de orice confesiune, cata vreme este de buna credinta) va face ceea ce a fost hirotonit sa faca: va acorda sprijin spiritual unei persoane care se presupune ca este in nevoie de asa ceva.
Toate cele bune!

SPQRXXVII a scris:

nu ritualul vreau sa il anulez , actul emis de biserica , are serie si nr si vreau sa stiu oricum cum ”dracu” a ajuns sa aiba popa copie dupa certificatul de nastere

cris0811 a scris:

Instanta va decide ce? Botezul NU este act administrativ, este unul religios. Nu poate decide instanta anularea unui ritual religios:)))) dar ma rog, fiecare face ce vrea cu timpul, banii si nervii lui.

Și unde e trauma/abuzul dacă un copil pupa o icoana ?

Alte discuții în legătură

Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
Ce religie va avea copilul lucian3087 lucian3087 buna ziua,mentionez ca prietena mea asteapta un copil si nu este botezata in momentul de fata in nici o religie,asadar este tot ortodoxa cred,iar eu ... (vezi toată discuția)
Sunt separat de concubina mea. copilul este la ea, e legal să-l boteze fără acordul meu și fără să mă înștiințeze? iuliana899 iuliana899 buna seara, as vrea sa va pun o intrebare. daca eu sunt separat de concubina mea, copilul fiind la ea, este legal ca ea sa boteze copilul fara acordul meu si ... (vezi toată discuția)