avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am avut grija de mama având domiciliul la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am avut grija de mama având domiciliul la ea. În ...

Bună ziua,
Am avut grija de mama având domiciliul la ea. În urma decesului trebuie sa părăsesc domiciliul.?
Menționez ca mai am 2 frați.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CristiBogdi , utilizator 18:42, 19 Februarie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati locuit in apartament pana la decesul mamei, fratii dvs. nu va pot da afara, puteti ramne in imobil pana la dezbaterea succesiunii si partaj.
Dezbaterea succesiunii si partajul pot fi facute la notar, in cazul incare va intelegeti cu fratii, sau in instanta, in caz contrar.
Apartamentul este mostenit in cote egale de dvs. si de cei doi frati.
La partaj, puteti solicita ca imobilul sa va fie atribuit dvs. , insa aveti obligatia sa ii despagubiti pe frati pentru cota lor parte din apartament.
Daca niciunul dintre dvs. nu dispuneti de suma necesara pentru a plati sulta celorlalti frati, dezbateti succesiunea (fara partaj) , puteti vinde aprtamnetul impreuna si imparti banii in mod egal.
In cazul in care tatal dvs. este decedat, la data decesului parintii dvs. erau casatoriti si apartamentul este bun comun,
atunci trebuie sa dezbateti mostenirea si dupa acesta.
Daca nu aveti interes sa dezbateti mostenirea, lasati-i pe frati sa demareze demersurile pentru dezbaterea succesiunii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2022
Avocat Ciurea Cristina, utilizator
Mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am si eu urmatoarea situatie: parintii au decedat ... carmenfl carmenfl Buna ziua ! Am si eu urmatoarea situatie: parintii au decedat si urmeaza sa facem succesiunea. Aceasta a fost deschisa de fratele meu, eu nu am fost de fata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, tata a decedat un urma cu 6 ani iar mama anul acesta.succesiunea ... CristiBogdi CristiBogdi Bună ziua, Tata a decedat un urma cu 6 ani iar mama anul acesta.Succesiunea după tata s a făcut acum 5 ani iar succesiunea după mama se face acum. Am ... (vezi toată discuția)