avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
kristian a scris:

Salut,
Urmăresc de ceva timp acest subiect, şi m-am hotărât să dau şi eu examenul în martie.
Astăzi m-am înscris la examen.
Este foarte greu, am trecut odată peste materie, mai puţin cedo.
Ce ziceţi...sunt de ajuns două luni de învăţat?
Încerc să fac tot posibilul, dar este foarte mult de învăţat.
Spor tuturor.

La ce te-ai inscris?:rolleyes:
Ma inscriu si eu luni, la procuror...
Bafta la invatat!
Nici eu nu am terminat dar merg inainte!
Depinde. Daca ai servici si inveti doar noaptea, cand esti deja obosit ......este mai greu sa fii pregatit pentru un astfel de examen .
Daca nu ai servici .....este foarte bine. Ai mult mai mult timp la dispozitie pentru invatat, este mai putin stres si sanse foarte mari de reusita.
Oricum eu te sfatuiesc sa mergi la examen. Nu se stie niciodata.
Bafta si spor la invatat!
Eu acum particip prima data dar nu cred ca exista o reteta privind timpul/durata invatarii.
Cred ca reusita la un astfel de examen depinde de mai multi factori: experienta profesionala, modul de invatare al fiecaruia, logica si modul cum interpretezi notiunile pt. ca nu cred ca e suficient sa tocesti....daca nu te duce capul sa vezi dincolo de teorie. Si apoi, cu singuranta mai contribuie si putin NOROC!
Cred ca poate sa incerce ORICINE ARE CURAJ, indiferent de timpul alocat invatarii, pt. ca nu are nimic de pierdut!
SUCCES TUTUROR!
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2010
Karmina, utilizator
M-am îscris şi eu la procuror.
Trag şi eu cât pot de tare, dar este greu, mai ales, când ai doi copii mici.
Dar ambiţia este tot ceea ce contează, şi trebuie să fim pozitivi.
Spor la învăţat.
cine imi ofera "cheia succesului " in materie de accesiune ?
am citit din carti , am citit din cod ..... nu se prinde de mine nici cum ....
am facut grilele din voineag de 3 ori ( sau mai mult ) in aceasta materie sunt cateva pe care le gresesc de fiecare data ( se vede ca nu pot invata mecanic )
1.
daca 2 lucruri mobile a 2 propr diferiti s-au unit impreuna incat amandoua formeaza un singur tot , dar se pot desparti si conserva fiecare in parte dupa despartire , atunci :
a) bunul format este al propr lucrului care constituie partea privilegiata
b) bunul format este al propr lucrului accesoriu , daca val acestuia este mai mare decat a lucrului principal
c) oricare dintre cei 2 propr poate cere despartirea si restituirea lucrului sau

2.
daca un lucru s-a format din amestecarea mai multor materii ale mai multor propr diferiti , atunci :
a) daca nici una dintre materii nu poate fi considerat principala atunci propr in nestiinta caruia a urmat amestecarea , poate cere desfacerea lor daca aceasta este posibila , chiar daca s-ar prodce vreo paguba
b) propr materiei care are valoarea cea mai mare are dr la lucrul format
c) lucrul format se cuvine tuturor propr materiilor , proportional cu catimea si valaorea materiilor lui , intrebuintate la facerea acelui lucru
3
in cazul in care materia apartinand unei pers a fost intrebuintata fara stirea acesteaia la formarea unui lucru nou
a) aceasta poate reclama intodeauna lucrul format
b) aceasta poate cere intotdeauna materie de aceeasi natura , catime , greutate , marime , calitate
c) aceasta nu paote cere valoarea acelei materii , in schimbul lucrului format , daca nu are drept de a reclama acest lucru

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)