avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati sa ma “luminez” cu privire la interpretarea urmatoarelor prevederi procesual penale:
(P.S. nu reusesc sa ma descurc in logica acestor termene)
Astfel, art.313 (3) prevede ca: “citatia trebuie sa fie inmanata inculpatului cu cel putin 5 zile inaintea termenului fixat” iar potrivit alin (4) ” in cauzele in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, judecatorul, la primirea dosarului fixeaza un termen care, potrivit art. 300^1, nu poate fi mai mare de 48 de ore, inauntrul caruia se comunica citatia impreuna cu o copie a actului de sesizare a instantei”.

Totodata, art.318 prevede: „in cazul cand inculpatul se afla in stare de detinere, presedintele completului se incredinteaza daca a primit in termenul prevazut in art. 313 alin. 3 (n.n cu cel putin 5 zile) copia actului de sesizare a instantei. Cand actul nu a fost comunicat, daca inculpatul cere, judecata se amana, iar presedintele ii inmaneaza o copie de pe actul de sesizare a instantei, facandu-se mentiune despre aceasta in incheierea de sedinta.
Alin.(2) „De asemenea, judecata se amana la cererea inculpatului, cand comunicarea s-a facut cu mai putin de 3 zile inaintea termenului de judecata”.
Nelamurirea/ intrebarea mea are legatura cu aceste termene diferite „cel mai putin 3 zile” VS „cu cel putin 5 zile”.

Pot interpreta aceste prevederi in sensul ca:
a) citatia se inmaneaza in termen de minimum 48 de ore cand,inculpatul este arestat si de maxim 5 zile inainte de termenul de judecata, cand inculpatul este trimis in judecata in stare de libertate; si,
b) comunicarea copiei actului de sesizare - minimum 48 de ore, cand inculpatul este arestat si de maximum … , cand inculpatul este trimis in judecata in stare de libertate. Cat? 3 sau 5 zile?

Va multumesc anticipat pentru sprijinul acordat.
Cu respect,
G.Cutar
fluturas1980 a scris:

cris28 a scris:

Eu fac din voineag. Aseara le-am facut si pe cele date la admiterea in barou (pe site-ul unbr-ului se gasesc) zilele trecute. Ma rog, majoritatea sunt cele care au fost date deja la concursurile de admitere in magistratura si inm. Oricum simt ca-mi explodeaza capul#-o. Acum sunt in faza de repetari, pe 16 martie ar trebui sa pun punct la tot :). Va urez tuturor spor la invatat si nervi tari.
Cand te-a apucat de invatat? Dar de repetat?

acum 7 luni si repet de pe 08.02. a.c. Abia astept sa se termine sincer!
cris28 a scris:

fluturas1980 a scris:

cris28 a scris:

Eu fac din voineag. Aseara le-am facut si pe cele date la admiterea in barou (pe site-ul unbr-ului se gasesc) zilele trecute. Ma rog, majoritatea sunt cele care au fost date deja la concursurile de admitere in magistratura si inm. Oricum simt ca-mi explodeaza capul#-o. Acum sunt in faza de repetari, pe 16 martie ar trebui sa pun punct la tot :). Va urez tuturor spor la invatat si nervi tari.
Cand te-a apucat de invatat? Dar de repetat?

acum 7 luni si repet de pe 08.02. a.c. Abia astept sa se termine sincer!

Sincer te cred că aştepţi să se termine.
Eu m-am apucat de 7 săptămâni şi simt că nu mai pot....
Este foarte mult de învăţat...
E prima dată când încerci?
Pentru mine da.....Nu ştiu dacă am şanse cu două luni de învăţat. :(
Este prima data cand incerc la acest concurs. Am mai testat in 2007 admiterea la inm si bineinteles ca am picat. Am avut atunci prea putin timp la dispozitie pentru invatat (vreo 4 luni cred, dar asa cat apucam in fiecare zi dupa munca sa citesc). De data aceasta pe langa invatat in jur de 5-6 ore/zi cu pauza de maxim o saptamana cred in toata perioada, am castigat si destul de multa experienta profesionala. Insa stiti cum se spune, poti sa fii toba de carte daca nu ai si putin noroc...Eu cred ca sunt mult mai bine pregatita decat acum 3 ani dar asta ramane de verificat la examen bineinteles. Si razboiul nervilor are un cuvant greu de spus in toata aceasta treaba! Parerea mea este ca fiecare are sansa lui care nu are legatura cu cat de mult a invatat ci mai degraba cu puterea de concentrare la momentul respectiv si cu un pic de noroc, pe langa cunostintele acumulate. Sa avem bafta!
kristian a scris:

Cum staţi cu învăţatul?
Acum m-am apucat de cedo, şi am constatat că nu este deloc uşor.
Poate cineva să-mi spună de unde pot citi Hotărârile din 2008 şi 2009?
Câte ore învăţaţi pe zi? Eu nu pot mei mult de 5 ore....simt că #-o
Baftă tuturor.....nu mai avem mult şi sper să se termine cu bine. :)

www.prolexis.ro

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)