Bună ziua,
Am depus actele pentru succesiunea după tată la un notar, mama fiind decedată mai demult. Succesiunea după mamă am dezbătut-o la alt notar.
În mod neașteptat, actele succesiunii au fost trimise de la Camera Notarilor la notarul primei succesiuni.
Îmi este îngrădit un drept și mai mult, datorită răstimpului scurt până la împlinirea a 2 ani de la deces, nu mai am timp să fac demersurile către Camera Notarilor Publici pentru a putea face succesiunea cu notarul dorit.
Vă întreb, nu am dreptul să-mi aleg notarul pentru succesiunea după tată? Cum este reglementată această situație?
O altă întrebare, dacă, ulterior succesiunii și la mai mult de 2 ani de la deces, apar alte imobile (titluri acordate), se mai plătește impozitul către stat pentru acestea? La ce valoare?
Lucru ciudat, notarul afirmă că a fost depusă cerere de succesiune pe numele surorii mele, la un sector cu care nu avem nici o legătură. Nu a vrut să-mi dea alte date pentru a descoperi făptașul: sora mea nu a depus în 2021 nimic.
Primăria de care aparțin bunurile nu este a sectorului din care face parte notarul care revendică succesiunea.
Cineva în afară de copii defunctului pare a fi foarte interesat de puținele bunuri ale acestuia? Suntem numai 2 descendenți direcți (copiii).
Având în vedere afirmațiile contradictorii: Camera Notarilor Publici - notarul investit sau alocat, cum se pot explica aceste lucruri?
Am înțeles că nu este obligatoriu să fac intabulare o dată cu succesiunea. Este posibil să o fac după partaj/donație direct la ANCPI?
Dacă nu reușim să încheiem cu toate actele succesiunea în termen de 2 ani de la deces, dar am deschis succesiunea înainte de termen, se plătește impozit sau nu pe succesiune?
Nu cred că a deschis Primăria succesiunea deoarece reședința decedatului nu este pe raza sectorului unde a fost deschisă succesiunea!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ori e Primăria ori e sora dvs. (care fie va minte, fie nu mai reține)
La câți cetățeni are Bucureștiul, nu ar fi nimerit din neant taman dosarul dvs succesoral, la Camera Notarilor. Pe Anexa 24 (denumita și sesizare pentru deschiderea procedurii succesorale) sunt trecute datele defunctului și ale moștenitorilor.
De unde sa știe notarul respectiv sau Camera, numele tatălui și ale dvs, câți sunteți și ce calitate aveți fata de defunct?