avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
la violare de domiciliu
calitatile mincinoase includ si simularea de calitati oficiale?:O
camicris a scris:

la violare de domiciliu
calitatile mincinoase includ si simularea de calitati oficiale?:O

cred ca in calitatile mincinoase sunt incluse si simularea de calitati oficiale, de ce nu?

vreau o pauza, un concediu... auziti, magistratii nu organizeaza si ei un protest de vreo luna de zile macar, pana trece examenul nostru?
m-a epuizat saptamana asta, in fiecare zi deplasare... in alt judet, la instanta..
si cica sa mai procesez ceva informatii cand ajung acasa dupa o zi de.munca..:angry:
:((
e ora 23.45 si e uni care nu au somnX-(

violare de domiciliu:
"patrundere in orice mod int-o incapere urmata de savarsirea unei talharii"
????? concurs real intre art 192 si art 211(cu exceptia alin 2 ind 1 lit c)??????

Tutorel Toader, p 117 art 195, f agrav.
el spune calitatea sb activ - functionar public, desi norma de incriminare spune "functionar"......cum o fi????????????????
camicris a scris:

violare de domiciliu:
"patrundere in orice mod int-o incapere urmata de savarsirea unei talharii"
????? concurs real intre art 192 si art 211(cu exceptia alin 2 ind 1 lit c)??????
el spune calitatea sb activ - functionar public, desi norma de incriminare spune "functionar"......cum o fi????????????????

In primul caz eu inteleg ca violarea de domiciliu va fi intotdeauna absorbita de talharie in cazul savarsirii talhariei in conditiile art. 211 alin. 1 (coroborat cu alin 2 indice 1) "intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia". In sensul mai restrans al cuvantului cred ca legiuitorul nu a mai mentionat in agravanta amintita si "incaperea, dependinta sau locul imprejmuit tinand de acestea" dar sunt de parere ca si in cazul talhariei savarsita in vreunul dintre aceste locuri, fapta ar trebui retinuta ca talharie in forma agravanta si nu un concurs intre talharie si violare de domiciliu. Parerea mea.
In al doilea caz am observat ca Toader nu face diferenta intre functionar public si functionar asa ca dupa parerea mea intra ambele categorii prevazute de altfel in art. 147
Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
cip3118, utilizator
danielled a scris:

M-am uitat la ce ati scris in ultima vreme- eu am auzit ca totusi se organizeaza examenul asa ca mai sperati ;) eu mai sper, cred ca va fi ultima incercare de a deveni magistrat
De ce ultima incercare?

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)