Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
camicris a scris:
violare de domiciliu:
"patrundere in orice mod int-o incapere urmata de savarsirea unei talharii"
????? concurs real intre art 192 si art 211(cu exceptia alin 2 ind 1 lit c)??????
el spune calitatea sb activ - functionar public, desi norma de incriminare spune "functionar"......cum o fi????????????????
In primul caz eu inteleg ca violarea de domiciliu va fi intotdeauna absorbita de talharie in cazul savarsirii talhariei in conditiile art. 211 alin. 1 (coroborat cu alin 2 indice 1) "intr-o locuinta sau dependinte ale acesteia". In sensul mai restrans al cuvantului cred ca legiuitorul nu a mai mentionat in agravanta amintita si "incaperea, dependinta sau locul imprejmuit tinand de acestea" dar sunt de parere ca si in cazul talhariei savarsita in vreunul dintre aceste locuri, fapta ar trebui retinuta ca talharie in forma agravanta si nu un concurs intre talharie si violare de domiciliu. Parerea mea.
In al doilea caz am observat ca Toader nu face diferenta intre functionar public si functionar asa ca dupa parerea mea intra ambele categorii prevazute de altfel in art. 147
locuinta nu e formata din incaperi..???