avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
zz-man a scris:

Să scriu acum puţin şi despre rezolvarea grilelor. În special anii trecuţi (mai puţin de data asta) am folosit o metodă pe care de asemenea o consider că dă rezultate destul de bune. În principiu lumea foloseşte grilele pentru a verifica diversele cunoştinţe acumulate şi răspund la ele ca şi când ar fi la examen. Această manieră este una greoaie şi obositoare, mai ales pentru că poate dura mult timp iar la final, când vezi că rezultatele sunt slabe, pentru unele persoane poate fi chiar deprimantă, acţionând cu efect descurajator. Eu consider că grilele sunt făcute nu pentru a te verifica ci pentru a învăţa, a acumula cunoştinţe. Metoda aceasta este una hazlie dar folositoare. Prin urmare încercuiesc de la început răspunsurile corecte iar apoi când citesc grilele în loc să îmi pun întrebarea "care este răspunsul corect?" mă întreb "de ce este acesta răspunsul corect?" Prin această procedură creierul este forţat să găsească el singur explicaţia făcând legătura între diferitele instituţii de drept. Când ştii dinainte care este varianta corectă e mai uşor să înţelegi şi de ce. Pe când dacă nu ai şti de aceasta şi ai rezolva singur grila, eventual greşind-o, atunci ai fi subiectiv încercând să crezi că e ceva în neregulă cu felul de a gândi al autorului cărţii respective, că poate s-a înşelat. Se învaţă foarte uşor prin această strategie şi nici nu te doare capul. De ce să faci grile de verificare când tu nu ai cunoştinţele necesare? Ãsta e doar antrenament iar orice e permis când te antrenezi. Doar o singură dată trebuie să te întrebi care e răspunsul corect - la examen. :)

Multumim frumos pentru aceste sfaturi si metode de invatare,care acum cand le-am citit cu mare atentie,mi se par logice si sunt sigura ca vor da rezultatele scontate.
Mult,mult succes in tot ceea ce vei face pe mai departe! :luck:
:thumbup:
Super, zz-man! Achiesez la cele spuse de maria metco si vreau sa mai adaug ca viata iti va oferi inzecit pt gestul tau altruist. :kissing:
Iti doresc mult succes in cariera! :luck::luck::luck:
zz-man a scris:

Să scriu acum puţin şi despre rezolvarea grilelor. În special anii trecuţi (mai puţin de data asta) am folosit o metodă pe care de asemenea o consider că dă rezultate destul de bune. În principiu lumea foloseşte grilele pentru a verifica diversele cunoştinţe acumulate şi răspund la ele ca şi când ar fi la examen. Această manieră este una greoaie şi obositoare, mai ales pentru că poate dura mult timp iar la final, când vezi că rezultatele sunt slabe, pentru unele persoane poate fi chiar deprimantă, acţionând cu efect descurajator. Eu consider că grilele sunt făcute nu pentru a te verifica ci pentru a învăţa, a acumula cunoştinţe. Metoda aceasta este una hazlie dar folositoare. Prin urmare încercuiesc de la început răspunsurile corecte iar apoi când citesc grilele în loc să îmi pun întrebarea "care este răspunsul corect?" mă întreb "de ce este acesta răspunsul corect?" Prin această procedură creierul este forţat să găsească el singur explicaţia făcând legătura între diferitele instituţii de drept. Când ştii dinainte care este varianta corectă e mai uşor să înţelegi şi de ce. Pe când dacă nu ai şti de aceasta şi ai rezolva singur grila, eventual greşind-o, atunci ai fi subiectiv încercând să crezi că e ceva în neregulă cu felul de a gândi al autorului cărţii respective, că poate s-a înşelat. Se învaţă foarte uşor prin această strategie şi nici nu te doare capul. De ce să faci grile de verificare când tu nu ai cunoştinţele necesare? Ãsta e doar antrenament iar orice e permis când te antrenezi. Doar o singură dată trebuie să te întrebi care e răspunsul corect - la examen. :)
Zz-man, nu mi-o lua in nume de rau. Am si eu o curiozitate. De cate ori ai dat acest examen? Ce punctaj ai avut in martie?
Am încercat de 5 ori la INM si de 2 ori la admiterea în magistratură pe 5 ani vechime. Dacă ar fi să le cumulăm, aceasta este a şaptea tentativă (consecutivă). În martie am făcut un piculeţ peste 80 de puncte.
zz-man a scris:

Am încercat de 5 ori la INM si de 2 ori la admiterea în magistratură pe 5 ani vechime. Dacă ar fi să le cumulăm, aceasta este a şaptea tentativă (consecutivă). În martie am făcut un piculeţ peste 80 de puncte.
Feliictari, zz-man! In final eforturile ti-au fost raspaltite. O intrebare. Acele materiale pe care le-aipus pe net spuneai ca le-ai citit de 7 ori?
Si inca ceva. La RIL-uri ai citit textul integral sau de la partea cu "In numele legii hotaraste..."?

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)