avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Lipsa incheierii intermediare de amanare a pronuntarii poate/nu poate fi invocata ca o cauza de nulitate absoluta a hotararii?
Poate fi cauza de nullitate absoluta, pentru ca are caracter imperativ, iar neintocmirea incheierii de dezbateri atrage nulitatea absoluta a hotararii cu consecinta reluarii procedurii. Incheierea de dezbateri este parte integranta a hotararii judecatoresti, care cuprinde in principal concluziile finale ale partilor.
O astfel de omisiune cauzeaza partilor o vatamare care nu poate fi inlaturata decat prin anularea hotararii, instantele ierarhice fiind in imposibilitate sa ia cunostinta de concluziile formulate de parti si sa exercite controlul cu privire la aceasta parte a hotararii, respectiv sa verifice respectarea principiilor care guverneaza procesul civil.

ICCJ, Secţia civilă şi de proprietate intelectuală, decizia civilă nr. 393 din 16 ianuarie 2008
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
doniacris, utilizator
camicris a scris:

Acum o problema de procedura civila:
Avand in vedere exc de neconstitut. a preved art. 288 alin. 2 si 302 Cpc "sub sanctiunea nulitatii",
APELUL si RECURSUL nu mai pot fi anulate ca neregulat introduse.

Am inteles bine?

Eu stiu ca neconstitutionalitatea priveste sanctiunea cu nulitatea absoluta a omisiunii de a se preciza in cuprinsul cererii de recurs "numele, domiciliul sau resedinta partilor ori, denumirea si sediul persoanei juridice"

Este data decizie privind neconstitutionalitatea art.288 alin.2 si 302 ?

Am gasit. Prevederile sun neconstitutonale.
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2010
Lav-Cris, utilizator
buna dimineata!
ce spete avem azi?
thomas28 a scris:

buna dimineata!
ce spete avem azi?

:offtopic:
speta: cum sa faci un copil sa se joace sau sa se uite la desene singur?
X-( Timi s-a trezit de la 6,30 si nu ma lasa deloc in pace.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)