avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Apropo ia uitati o grila
In cazul in care contractul sinalagmatic e anulat dupa ce ambele parti si-au executat prestatiile, actiunea prin care se solicita restituirea prestatiilor se va intemeia pe:
a) - contractul desfiintat:
b) - imbogatirea fara just temei
c) - plata nedatorata
Suspectez o greseala de tiparire la rezultat si vreau sa vad si parerea voastra :D
Neagu-cap. XI
[ link extern ] /
carmen_miron a scris:

Apropo ia uitati o grila
In cazul in care contractul sinalagmatic e anulat dupa ce ambele parti si-au executat prestatiile, actiunea prin care se solicita restituirea prestatiilor se va intemeia pe:
c) - plata nedatorata
Suspectez o greseala de tiparire la rezultat si vreau sa vad si parerea voastra :D

raspunsul ar trebui sa fie a.dar suna ciudat raspunsul.daca constractul e desf, partile sunt repuse in situatia anterioara incheierii lui, restituindu-si prestatiile efectuate.
Pentru celelalte rasp nu sunt indeplinite conditiile.
camicris a scris:

carmen_miron a scris:

Apropo ia uitati o grila
c) - plata nedatorata

raspunsul ar trebui sa fie a.dar suna ciudat raspunsul.daca constractul e desf, partile sunt repuse in situatia anterioara incheierii lui, restituindu-si prestatiile efectuate.

c e corect, zic eu. contractul e desfiintat retroactiv= e ca si cum nu a existat niciodata...si ptr ca e contract sinalagmatic, cu titlu oneros nu se poate considera ca exista o imbogatire a uneia dintre parti, in detrimentul celeilalte, intrucat fiecare a executat o prestatie. ambele parti au facut, de fapt, o plata nedatorata al carei fundament a disparut
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
amy22, utilizator
camicris a scris:

carmen_miron a scris:

Apropo ia uitati o grila
c) - plata nedatorata

Raspunsul d ela litera a este exclus din start pentru ca, contractul fiind desfiintar, el nu mai exista ca realitate juridica, deci nu poate servi ca temei pentru restitirea prestatiilor.
Numai c poate fi raspunsul corect

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)