avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Eu cred ca raspuns corect este a (anularea contractului are ca efect repunerea partilor in situatia anterioara. Instanta poate dispune restituirea prestatiilor prin aceeasi hotarare sau separat, dupa caz.)
Boroi zice ca daca contractl e sinalagmatic -> plata nedatorata, unilateral-> imbogatirea fr justa cauza, vezi in Boroi la efectele nulitatii.
Principiul restabilirii situatiei anterioare.
Drept civil.Curs selectiv.-Boroi pag 147
Actiunea prin care se solicita restituirea unor prestatii efectuate in exec unui act jur anulabil tb fundam pe imbogatirea fara justa cauza.
Cd este vb de contr sinalagmatic, iar ambele parti au exec obligatiile inainte de anul acestuia, restit se fund pe plata nedatorata.

Unde ai gasit grila asta?In ce carte.
in cazul
- contractelor sinalagmatice anulate dupa ce partile si-au executat prestatiile reciproce restituirea acestora se face in temeiul platii nedatorate - practic nu exista o marire de patrimoniu numai a unei parti, ambele executandu-si obligatiile
- actelor juridice anulate restituirea se face in temeiul imbogatirii fara justa cauza, tocmai pt ca prin anulare nu exista nici un temei legal dar nici aceeasi situatie ca in cazul contractelor sinalagmatice
Deci raspuns corect c.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
carmen_miron, utilizator
In Drept civil partea generala. Explicatii teoretice, spete si grile. Am postat-o tocmai pt ca in carte raspunsul dat dupa parerea mea e gresit :D
Grilele de aici mie mi se par mult mai grele decat altele care le-am facut.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)