avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
carmen_miron a scris:

In Drept civil partea generala. Explicatii teoretice, spete si grile. Am postat-o tocmai pt ca in carte raspunsul dat dupa parerea mea e gresit :D
Grilele de aici mie mi se par mult mai grele decat altele care le-am facut.

da. ai dreptate.
Mie cartea asta mi s-a parut f. ciudata.Nu reusesc sa-mi dau seama care a fost logica in redactarea ei.
Cred ca dupa ce citesti tot civilul, ai putea sa o citesti si pe-asta.X-(
Sa stii ca da, eu acum parcurg contractele si incep sa mi se lamureasca aspecte pe care nu le-am priceput la partea generala sau obligatii. Pe de alta parte pe mine ma motiveaza foarte mult faptul ca reusesc sa raspund la intrebari mai grele, chiar daca inca e loc de mai bine :">, mai grele in sensul ca au mai mult de 2 variante posibil corecte, sau chiar nici una, pt ca sper ca la examen sa imi aduc aminte de chichitele astea ;) La fel de ciudata mi s-a parut si mie la inceput si cartea Mihaelei Ciobanu. Oricum ar fi e nevoie de o continua repetare pt fixare. Parcurg contractele si repet cu grile partea generala, si tot asa. In acest moment la o materie imi iese un punctaj in jur de 85%, o fi bine o fi rau nu stiu.
La sfarsitul lunii iunie trebuie sa fie gata tot civilul, mai putin procedura si atunci va fi interesant de vazut care va fi punctajul obtinut.
Voi cum stati?
Buna, tuturor!

V-am urmarit toate mesajele din acest topic, am vazut ca maojritatea doriti sa dati examenul pentru cei cu 5 ani vechime, eu nu indeplinesc inca conditiile de vechime, asa ca singura varianta ramasa este INM.

Unele mesaje m-au speriat, altele m-au incurajat.... le apreciez pe acelea dintre voi care, in ciuda greutatilor familiale, au ambitia, motivatia si timpul sa invete pentru aceste examene grele. Felicitari!

Eu sunt in mare dilema, m-ar ajuta mult incurajarile si sfaturile voastre. Am inceput sa invat de vreo 2 luni pentru INM, nu la modul foarte serios, adica nu dupa un program bine stabilit si nu zilnic, am parcurs o parte din materie, sunt notiuni pe care le uitasem din facultate, altele pe care am impresia ca le-am retinut si de fapt nu e asa...

E greu, dupa ce parcurg o materie si trec la alta, parca uit aproape tot din cea anterioara... Voi ce sistem de invatare aveti? Cum reusiti sa memorati tot si sa nu uitati apoi?! Ma simt confuza, divizata asa intre serviciu si invatat, cred k daca as sta acasa as da randament, dar ce sa fac cu serviciul? Daca mi-as lua concediu fara plata, mi-e teama sa nu am parte de surprize la intoarcere.

Ar fi mare stresul la INM, bursa n-ar acoperi cheltuielile cu chiria, intretinerea, mancarea, transportul local, trenul... dar nici salariul meu de acum nu este grozav... vreau mai mult: vreau statut, bani, vreau sa realizez ceva in viata, dar mi-e teama ca voi fi coplesita de cantitatea enorma de carti si dosare pe care va trebui sa le studiez PE PARCURSUL INTREGII VIETI...

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Spor la invatat tuturor!
In primul rand trebuie sa stii ce vrei, dupa mine e prima conditie. In cazul meu, dupa ce am luat decizia parca mi s-a ridicat un bolovan de pe umeri. Nu cred ca e sufiecient pt INM atat de putin timp alocat invatatului, sunt colegi pe forum care au inceput studiul pt examenul INM 2010 din august 2009 si asta spune tot.
Stres e peste tot asa ca ... cat despre invatat toata viata este o vorba ca inveti toata viata si tot prost mori :D
Aici sunt oameni care au copii si se gandesc sa mearga la INM. Eu una nu as putea sa ma rup de copii, de sot si nici sa ma mut cu totul in Bucuresti.
Fiecare alege in functie de situatia in care este. Toti tragem de noi gandindu-ne ca dak promovezi un astfel de examen iti poti schimba viata.
Mult succes.
:offtopic:
Am uitat sa va spun.ca sa vedeti culmea ironiei, mie-care ma pregatesc sa judec pe altii - mi-au furat caruciorul fetitei(care a costat 750 lei acum 1 an si jumatate).de luni ma plimb pe la politie si mi s-a spus ca fac degeaba plangere.
Parca imi vine sa plec din tara asta.Si cand ma gandesc ca am renuntat la contract in Dubai acum 6 ani.Acum castigam 2000 $.Atat castiga prietena mea, care a plecat in locul meu.
Am ramas in tara ca sa-mi indeplinesc visul de a deveni magistrat.Daca nu iau nici in toamna cred ca am sa regret toata viata decizia luata in 2004.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)