avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Speranta moare ultima asa ca eu tot sper ca se va da examenul din toamna. Cat despre renuntatul la slujba , eu nici nu ma gandesc pt ca intr-un oras mic e greu sa-ti gasesti ceva in domeniu, iar avocatura nu e o optiune in vremurile astea
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
danielled, utilizator
ceva interesant de pe site-ul CSM
"La nivelul celor 179 judecătorii au fost înregistrate un număr de 1.562.582 de cauze, cu 341.575 dosare mai mult decât în anul 2008. Dosarele au fost repartizate unui număr de 1.776 judecători.
.....
Pe plan naţional, pentru judecătorii, în anul 2009, a existat o schemă de 2.155 judecători, fiind ocupat un număr de 1.776 posturi, iar încărcătură medie/judecător a fost de 915 cauze ( în creştere cu aproximativ 44,8% faţă de anul 2008).
....
Gradul de ocupare al posturilor din instanţe, în anul 2009 raportat la schema existentă, a fost de 87,12%, faţă de 92,3 % în 2008.
....
Analiza datelor statistice ale anului 2009 confirmă tendinţa de creştere a numărului cauzelor înregistrate pe rolul instanţelor din România, manifestată ca atare şi în anii anteriori perioadei de referinţă."

Deci mai este nevoie de judecatori....asa ca la treaba ...spor la tocit;)
si pt procurori
"În perioada de referinţă, la nivelul întregii ţări au funcţionat un număr de 179 parchete de pe lângă judecătorii, care au înregistrat un volum de activitate de 2.146.513 lucrări, din care 1.249.594 dosare, repartizate unui număr de 1050 de procurori. Volumul de activitate al acestor unităţi a crescut în anul 2009 faţă de anul precedent cu 175.904 lucrări (8,9%), dintre care 149.915 reprezintă dosare penale (15%).
....
Numărul mediu al dosarelor/procuror la nivelul parchetelor de pe lângă judecătorii a crescut la 1190, faţă de 1065 dosare în anul 2008.
...
Din totalul posturilor (1338) existente la parchetele de pe lângă judecătorii în anul 2009 au fost ocupate efectiv un număr de 1050 posturi."
...da, de magistrati se vede din date ca mai e nevoie, problema e daca vor mai fi si bani sa-i plateasca...
sa inteleg ca infiintarea de complete de fond inseamna posturi vacante?![ link extern ]
voi ce ziceti?
Ultima modificare: Vineri, 4 Iunie 2010
ContSters114893, utilizator

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)