avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Stii ce zic eu, Carmen?
Ca trebuie sa ne vedem in continuare de preocuparea noastra, ca trebuie sa invatam si ca trebuie sa speram ca pana la urma lucrurile se vor rezolva asa cum ne dorim.
Am impresia ( si nu e doar o impresie), ca foarte multi dintre cei care au promovat examenul din martie, vazandu-se " cu sacii in caruta" ca sa zic asa, si pe principiul " "bine ca am prins trenul, ca se pare ca a fost ultimul" -ceea ce este total eronat, vin mereu cu stiri de genul: gata, s-a terminat, ati incurcat-o.
Oricum dragi prieteni care invatati in continuare si faceti eforturi pentru a va indeplini visul, examene se vor mai organiza, daca nu la toamna, probabil in primavara anului viitor, modalitati de a accede in profesia de magistrat vor exista mereu, posturi vanacte de asemenea ( nu s-a terminat aici si acum cu pensionarile, cu iesirile din sistem de buna voie, cu excluderile, etc).
Deci, capul sus, ambitie si spor la treaba!
Eu personal, le multumesc din suflet si cu toata sinceritatea celor care au promovat examenul si ne-au incurajat si pe noi, care ne-au furnizat multe informatii utile si de un real folos, si ii rog pe ceilalti care nu ne-au comunicat nimic constructiv, sa-si vada de cariera pe care o vor incepe in curand si sa nu ne mai "incurajeze" cu afirmatii de genul " sigur nu se mai da examen in toamna", mai ales in contextul in care si ei cunosc foarte bine ce efort masiv implica pregatirea pentru un astfel de concurs.
Fisierul pe care l-am atasat mai devreme vine, cred eu, in sustinerea moralului voastru, si al meu, (caci sunt in aceeasi situatie cu voi, ma pregatesc pt.toamna) ca totusi va fi examen la toamna. Pe de o parte este deja planificat ca sesiune(si pana acum planificarea s-a respectat), iar pe de alta parte, dupa ocuparea celor 60 de locuri la judecatori si a celor 100 de la procurori tot raman peste 100 libere. Cred ca rationamentul este logic si poate si voi veti gandi la fel. Asa ca .....MULT SPOR SI INCREDERE!
@Laelia
Am citit cu atenţie postul tău şi mi-a plăcut foarte mult. Ai perfectă dreptate în tot ceea ce spui. Într-adevăr, modalităţi de a accede în magistratură vor fi mereu într-o formă sau alta, important este să te pregăteşti serios şi să nu pleci urechea la bârfe. Oricare ar fi situaţia în prezent/viitorul apropiat, oricum este de mii de ori mai bună faţă de acum câţiva ani. Celor ce se plâng le reamintesc faptul că a fost o perioadă cam pe la începutul secolului XXI când se intra numai prin INM, dar nu oricum ci trebuia să ai media la licenţă de minim 8,50 pentru a te putea înscrie la concurs. Eu ca absolvent de facultate particulară am susţinut examenul de licenţă la Academia de Poliţie alături de circa 3000 de persoane venite din toată ţara. Cam 1000 au picat iar 2000 au luat licenţa. Desigur examenul de licenţă era foarte serios pe atunci, dar problema a fost că media finală a mea s-a situat sub 8,50. Prin urmare nu am avut dreptul nici măcar la a spera că voi ajunge magistrat, iar ani la rândul nu am putut susţine acest concurs şi am stat pe tuşă întrucât nu îndeplineam baremul mediei. A fost o condiţie profund discriminatorie, căci, dacă la un moment dat în viaţă poate că aveai cunoştinţe juridice mai slabe, cu timpul ţi le-ai putut îmbunătăţi, dar degeaba, căci ei luau în considerare (în continuare) media de la licenţă. Parcă aş fi avut un veritabil cazier de care nu puteam scăpa, atât de neplăcut a fost. Ãsta nu era singurul aspect negativ - se dădea sinteză în acea vreme iar subiectivismul corectării lucrărilor era de asemenea foarte mare. În concluzie, revenind la anul 2010 în care ne aflăm, eu zic să mergeţi cu toată încrederea înainte şi să faceţi eforturi pentru a vă îndeplini visul. Aveţi şansă reală, discriminări stupide nu mai sunt, iar totul depinde de voi. Păstraţi-vă mentalitatea pozitivă iar într-o bună zi veţi reuşi.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2010
zz-man, utilizator
Referitor la medie sa stii ca te inteleg perfect, si eu am fost in aceeasi situatie, nu am avut nici macar sansa de a putea incerca la INM cand am terminat facultatea pt ca am avut 8.25 ... dupa aceea viata s-a derulat in alta directie, au aparut copiii, greutatile de zi cu zi. In toamna aceasta as putea pt prima data sa dau examen la magistratura si sper din tot sufletul sa o pot face. Asa ca eu merg inainte si sper ca forumul sa ramana in continuare activ, pe mine ma ajuta.
Multumesc zz-man pt incurajari :vishenka: si succes pe mai departe :luck:
parcă mi-am mai revenit după ce am văzut postările şi în special pe cea a lui
zz-man pentru că din câte reţin eu bine, a reuşit la examenul din primăvară, şi pentru asta jus pălăria. Se pare că mulţi dintre noi avem nevoie de încurajări aşa că dacă nu va fi examen vedem la momentul respectiv, dar şi dacă va fi examen şi noi ne ,,pierdem vremea cu altceva" este f. grav pt. noi.
PS. Nu învaţă nimeni la procedură penală?

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)