avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina Oros

Activitate Cristina Oros

Răspuns la discuția Custodia copilului
În situația în care minorul este în străinătate nu veți putea introduce acțiunea în România, deoarece este competentă doar instanta unde are domiciliu minorul. EXCEPȚIE face divorțul cu minori, pentru ca în cazul în care sunteți căsătoriți și dvs locuiți in România, atunci puteți introduce acțiunea la instanta din circumscripția teritoriala unde aveți dvs domiciliul. ART 914 cpc



editat- pentru a raspunde, apasati pe butonul " raspunde", nu pe ' citeaza", multumesc!
Răspuns la discuția Schimbare proprietar masina
În situația în care nu radiază autoturismul de pe numele dvs puteți solicita dvs., în instanta acest lucru, sau și mai simplu trimiteți o notificare către Serviciul de înmatriculări auto prin care le invederati acest aspect.


Răspuns la discuția Pot redeschid un dosar civil?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
PENTRU A PUTEA RĂSPUNDE, AM. NIȘTE ÎNTREBĂRI :Pentru ce fapta ați fost condamnat și dacă s-au epuizat toate căile de atac, adică pe scurt Sentința este definitiva prin neapelare sau în urma judecării apelului?

Sorinica1 a scris:

Buna seara , am un dosar pe civil , din care fac parte 1 parte vatamata si 4 inculpati !! Instanta a hotarat plata a unor daune morale si plata acestora solidar !!! Ce posibilitate exista sa platesc separat ? Pot redeschide dosarul sa ma judec separat cu victima? Va multumesc

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă contractul este unul de întreținere, și din ce descrieți pare a fi, deși nu am cum sa îl citesc, intretinutul care este creditorul obligației de întreținere poate solicita rezoluțiunea contractului și poate sa solicite și obligarea dvs la plata cheltuielilor de judecata. Dacă în contract este specificat ca s-a instrăinat terenul în schimbul unui preț, adică dacă apare ca o vânzare cumpărare veritabila atunci nu mai are posibilitatea sa solicite în instanta rezoluțiunea.


Răspuns la discuția Despre un contract
Da, fiindcă fratele este moștenitor rezervatar și nu poate fi înlăturat de la succesiune, astfel ca după moartea donatorului el poate solicita raportul donațiilor și beneficiază de cotitate disponibila.

Răspuns la discuția Declarația 100
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se depune on line

RADDUU a scris:

Declarația 100 se poate depune și in alt oraș față de orașul în care se afla sediul social? Am un SRL și activitatea firmei mele se desfășoară pe internet.

toti creditorii se inscriu in tabelul credal printr-o cerere scrisa si in ordinea in care s-au inscris urmeza sa isi indestuleze ulterior creanta
Răspuns la discuția Amenda rutiera - camera fixa
NU ...NU SE PRESCRIE
Solicitati printr-o cerere sa vi se comunice decizia de desfiintare a postului ca sa puteti sa a o atacati in instanta ( tribunal). IN cazul in care nu vi s-a comunicat prin posta cu conf. de primire sau sub semnatura practic nu va e opozabila. .
Daca dosarul a fost in recurs la cURTEA DE APEL , atunci va trebui sa cereti eliberarea deciziei pronuntate de curte in recurs( nu se numesc sentinte in recurs ci decizii) si sa achitati o taxa judiciara de timbru de 1 leu pe pagina si un timbru judiciar pe care le veti anexa la cerere. Decizia o veti ridica de la arhiva curtii personal si sub semnatura.