avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate Costel DRAGOMIR

Activitate Costel DRAGOMIR

Răspuns la discuția Succesiune- testament
In conditiile in care nu puteti efectua pe cale amiabila partajul succesoral adica la un birou notarial, unde toti mostenitorii trebuie sa fie prezenti ori reprezentati legal atunci singura solutie este initierea unei actiuni judecatoresti privind partajul succesoral a averii ramase dupa parinti.
Răspuns la discuția Recuperare prejudiciu
Daca actionarul majoritar a aprobat vanzarea la preturile precizate de dumneavoastra iar administratorul s-a conformat dispozitiilor hotararii AGA nu sunt sanse de recuperare insa, intr-un eventual control ANAF chestiunea miroase a evaziune fiscala si atunci intram intr-o alta sfera.
Răspuns la discuția Poprire salar
Numai daca banii sunt virati intr-un cont din tara deschis pe numele dvs. atunci acestia va pot fi retinuti.
Răspuns la discuția Recuperare taxe pasaport
Mergeti cu chitantele la unitatea bancara unde ati depus banii si solicitati restituirea .
Răspuns la discuția Executare diurna
In principiu diurna nu poate face obiectul popririi insa, daca datoria dvs. o reprezinta obligatii de intretinere ( de ex: pensie alimentara catre minor ) atunci aceasta poate fi urmarita/retinuta pana la 1/2 din aceasta. In conditiile in care va considerati nedreptatit puteti formula contestatie la executarea silita .
Răspuns la discuția Partaj bunuri
1. Pot face un partaj voluntar la notariat act in care parintii convin asupra modului de impartire a bunurilor. 2. De asemenea, se poate face un acord de mediere in care ca si in cazul precedent convin asupra modului de impartire a bunurilor. Acordul de mediere va fi autentificat de notar ori va fi confirmat de instanta. 3. Se poate initia o actiune in instanta privind partajul bunurilor comune ocazie cu care parintii dumneavoastra pana la primul termen de judecata pot incheia o tranzactie ocazie cu care vor plati 1/2 din taxa judiciara de timbru . Ca si costuri, toate cele trei variante sunt aproximativ la fel.
Răspuns la discuția Divort
Sigur ca va puteti muta impreuna cu copilul in orice moment doriti insa, poate va convingeti si sotul sa plecati impreuna va impacati si nu mai ajungeti la divort. Daca considerati ca nu se mai poate si nu exista cale de impacare atunci introduceti actiunea de divort.
Va aparati cu toate mijloacele inclusiv martori si apoi contestati decizia de sanctionare.
Cum puteti vinde ceva ce nu va apartine ? Se poate intenta de catre firma o actiune in uzucapiune/accesiune imobiliara arficiala, se va face o expertiza de evaluare a bunului in cadrul dosarului instantei si in baza hotararii judecatoresti se va constata firmei dvs. dreptul de proprietate asupra garajului iar in baza expertizei de evaluare se va introduce garajul in patrimoniul firmei cu o valoare x . Dupa aceasta etapa poate avea loc valorificarea bunului.
Răspuns la discuția Pensie de intretinere
Conform hotararii judecatoresti retinerea trebuie sa fie de 25% din venitul net lunar ...venit care poate creste/scade de la luna la luna. Nu intra in calculul venitului net lunar bonurile de masa/alimentatia antidot intrucat acestea nu sunt drepturi salariale chiar daca ele sunt cuantificate in bani.