avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Activitate w_v_w_v

Activitate w_v_w_v

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lista de plata e mai importanta sa fie stampilata decat semnata si contul care apare e e si mai important sa il comunice prin email , sms whatsapp . Ca semnaturi se face de oricine si conturi pe lista ca la codurile QR la parcari cand transferi banii catre altii.
Si ca fapt divers stampilati peste un nume si apoi faceti deasupra un scris sau semnatura peste stampila .
Altfel se pot copia si pot face liste si altii. Deja au inceput prin Bucuresti la Militari Ressidence le-au inlocuit lista cu una identica doar ca avea alt cont bancar si mesaj de informare: atentie s-a schimbat contul bancar.
Indiferent ca aveti un spatiu sau 3 spatii se impart pe cota indiviza adica pe suprafata.
Asa ca asociatia procedeaza corect.
@CEPel
Aveti dreptate. Exact asa se face. Suma platita initial se imparte apoi cu urmatorul si la cand vine o persoana suma primita s eimpart intre cei dinainte.
Vedeti ca exista posibilitatea sa nu fi facut contract cu cei de la.firma de disrributie gaz si puteti face cerere direct la distributie.
Astfel nu va mai trebui acordul celor care au schimbat coloana ci doar al asociatiei de proprietari.
acest răspuns util
Cel mai simplu sunati la 119 dv sau un al frate mai mic sa raporteze ce ati spus ca a venit mama i-a batut si pe unul din cei doi i-a trimis la cersit si ati rezolvat-o pe mama.
Ajunge dupa ancheta direct dupa gratii daca dovediti ca a trimis unul din copii la cersit si i-a batut pe ceilalti.
[ link extern ] /

NUMAR UNIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII – 119
Legea 196/2018 nu are nici o actualizare.

Mai jos aveti legea 196/2018 pe site-ul ANAF.
Legea 196/2018
[ link extern ]

Atat timp cat in actele de proprietate nimeni nu are boxa atunci nimenu nu are acces la subsol sa isi faca boxa chiar daca e comun .
Terminati cu gandirea romaneasca ca sa facem niste boxe la subsol ca va reclama vreun vecin si dati amenzi si platiti si revenirea la starea initiala spatiului.
Va puteti instala camere de supraveghere care sa supravegheze parcarea sau exteriorul blocului.
Nu puteti folosi imaginile pe retele de socializare cum ar fi facebook, youtube , sau sa le trimiteti altor persoane pe whatsapp sau la televiziuni,
Puteti merge cu ele doar la judecatorie si politie.

Faptul ca v-au aruncat "ORICE" depozitat pe casa scarii e un lucru corect si bun intrucat nu aveati voie sa depozitati nimic pe proprietatea comuna . Nici macar flori ca doar nu e casa scarii gradina botanica.
Amplasarea de camere pe holul comun e interzisa si chiar si pentru asociatiei ar trebui acordul tuturor celor de pe palier.(etaj)
Aveati aici niste detalii din ghidul GDPR pentru asociatii de proprietari.
[ link extern ]

Justificarea interzicerii camelor pe palier etaj e simplu explicata de cei ce locuiesc la bloc:

Cand am venit cu amanta (amantul) toti vecinii au fost acasa. Cand mi-au spart apartmentul nimeni nu a fost acasa.

Va puteti monta totusi video-sonerie cu interfon sau vizor video si la fel nu publicati imaginile sau trimiteti altor vecini.

acest răspuns util
Profilele Veka Salamander si Rehau sunt din aceasi clasa precum Mercedes Audi si BMW.
Toti 3 sunt lideri . Depinde unde comparati profilele. De exemplu Debesto [ link extern ]

Conteaza doar tipul de profil sa fie din aceeasi categorie si manopera celui care face fereastra precum si cel mai impotant montajul si materialele folosite la montaj.
Sigur nu va vor monta ferestrele la fel de bune sau in precadre si cu benzi de etansare ferestre Proclima sau Rothoblaas si nu vor folosi spuma cu celule inchise care nu permite apei sa intre in spuma taiata.

Cele cu orice tip de fonduri clar nu vor fi la fel de bune ca cele pe care le aveti deja.
Din pacate va pot obliga sa aveti ferestrele la fel (compartimentarea si culoarea) care determina aspectul unitar.
Daca aveti cat de cat aceeasi compartimentare dar nu si culoare va puteti lipi niste autocolante pana la receptia finala apoi fiecare face ce vrea ca doar e ROMANIA.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU ACHITATI NIMIC daca factura nu a fost emisa in 42 zile de cand ati schimbat furnizorul.
Daca ramaneati trebuia sa achitati.
Daca ati plecat de la Hidroelectrica si in 42 de zile nu au emis facturile nu sunteti obligat sa achitati nimic.
Aceeasi situatie am avut-o si noi la ENEL la plecare si nu am achitat nimic. Au inteles cand am dat mail catre ei si ANRE.
Faceti un mail catre HIDROELECTRICA si o noua plangere la ANRE in care mentionati :

Procedura privind schimbarea furnizorului de energie electrică/gaze naturale de către clientul final, din 20.12.2019
SECŢIUNEA a 4-a
Regularizarea obligaţiilor de plată după schimbarea efectivă a furnizorului
[ link extern ]

[ link extern ]
Art. 17. -
(1) Pe baza datelor de consum determinate conform prevederilor art. 13:

a) FA emite factura cu decontul final de lichidare şi o transmite clientului final în termen de maximum 42 de zile de la data schimbării efective a furnizorului;
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In blocul unde locuiesc, pe coloana noastra la unul dintre etaje o teava de scurgere s-a spart in baie. Mentionez ca eu nu eram afectat de aceasta problema. S-a incercat repararea ei, dar fiind veche si de fonta s-a decis inlocuirea sa.

Asociatia de proprietari a chemat o firma de instalatii care a fost platita din fondul de reparatii. Aceasta a decopertat mastile care acopera tevile la toate apartamentele. Masca respectiva avea faianta pe ea la apartamentul meu si la alte cateva apartamente.

Teava a fost schimbata, masca a fost refacuta, dar presedintele blocului ne-a spus ca nu intra in atributiile administratiei sa se ocupe si de achizitia si montarea faiantei
.

Legea 196/2018
[ link extern ]

Prin articolul 31 nu arata ca trebuie refacut 100% cum a fost acolo ca poate nici nu mai ai cum.
Au fost unii care au avut ONYX si alte pietre (pretioase unicat spuneau ei) si opere de arta pe pereti.
Daca dv aveti AUR acolo e treaba dv sa le scoateti si sa le puneti la loc.
In plus daca s-a facut inlocuirea la toata coloana si presupunem ca exista doar o colaona de apartamente in asociatie atunci ar insemna ca sa se plateasca tuturor adica in final fiecare isi cam plateste partea singur si aici intelegeti mai bine exemplul meu.
Adica daca toti ceilalti vecini au avut doar masca si cate o simpla bucata de oglinda pe ea si eu am avut 50 de gresii cu cristale Swarovski inseamna ca ma astept ca restul sa imi plateasca mie mai mult sau cum?
Aveati o sansa daca ati lasat gura de vizitare sa se faca inlocuirea tevilor pe la vecinii de sus si jos si sa le platiti dumneavoasta acestora o mica suma daca va intelegeti pentru a nu distruge la dumneavoastra.
Adica totul se face prin gura de vizitare si prin interventia de la vecini de sus sau jos.
Acum e bine ca la inlocuire sa se inlocuiasca toate tevile din acea ghena adica si tevile de apa si aerisire nu doar canalizare ca sa nu mai patiti acelasi lucru peste scurt timp.
Acum cand se vor inlocui si la celelalte coloane se va proceda la fel si totul a fost echitabil pentru toti locatarii.

Sincer va spun ca este imposibil cateodata sa mai gasesti acelasi model de piatra(faianta sau gresie) care a fost pusa initial pe pereti si poate calitatea nu este cea asteptata de dv.