avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate w_v_w_v

Activitate w_v_w_v

De obicei firmele comunica un tarif pe "foc" pentru verificarea tehnica periodica a instalatiei.
Adica conform proiectului ati avea 2 focuri : aragaz si centrala termica adica indiferent ca folositi sau aveti 2 dopuri veti plati 2 focuri.
La verificarea instalatiei trebuie sa aratati si verificarea centralei ( care se face la maxim 2 ani)
Daca VTP la centrala il puteti face cu cine doriti aici trebuie sa faceti si cu asociatia de propeietari indiferent ca ati facut cu altii si VTP centrala si VTP instalatie. Altfel distribuitorul de gaz poate decide oprirea coloanei.
Si mai exact cum va impiedica?
ce fac de nu va lasa?
Inainte sa va apucati de asemenea tampenii (mansardarea blocului). ar trebui sa vedeti ce au patit cei care au mai facut asta.
Au facut ei planul si au fost toti de acord ca daca mansardeaza si mai fac un nivel vor vinde si vor castiga mii de euro fiecare.
S-au apucat de mansardare si au stat in santier ani de zile in praf si zgomot.
Intre timp preturile la materiale au crescut si a trebuit sa achite mai mult. S-au terminat in final dupa 2 3 ani ( un an a durat numai sa ia autorizatiile) si la sfarsit cand sa vanda au crescut preturile.
Nu au avut ce face si au vandut cu profit infim aprope de zero.
La vanzare dupa incepere folosirii si-au dat seama ca au adaugat inca 6 apartamente si nu mai au locuri de parcare . Mansarda a inceput sa curga imediat dupa vanzare. Firma care facuse lucrarea nu mai era de mult fiiind in faliment desi era o mare firma din Bucuresti.
A trebuit sa platesca ca doar e parte comuna si au iesit in pierdere si au ramas cu zgomot care se propaga in tot blocul si cu scandaluri si lipsa locuri de parcare.
La unii chiar a luat foc dupa cativa ani.

Cautati va rog mansardare bloc si vedeti problemele celor care au facut asa ceva.
Asociatiile care au bani si minte decid cumpararea apartamentelor cand este unul din asociatia lor de vanzare nu mansardare.
Nu puteti obliga proprietarul sa va aduca actele din pacate. Doar la sfarsit cand vinde apartamentul pentru restituirea fondului de rulment il puteti obliga.
Reluati procedura inscrierii ipotecii la OCPI cu ultimele 3 liste de plata. In liste veti avea doar nr apartamentelor fara nume.
In cerere de la OCPI completati nr apartament si identificat prin nr cadastral..... ce apare acolo,

Am patit si eu o singura data sa nu stiu numele si as fi putut sa cer la OCPI sa imi comunice si sa mai coste in plus ~100 lei bani pe care ii addaugam tot celui pentru care am inscris ipoteca dar mi-au zis chiar angajatii ca nu trebuie un nume sa pun ipoteca ci doar apartamentul pe care pun.

Dezvoltatorul a vandut in rate probabil apartamentul si abia la final cumparatorul devine proprietar.
Probabil la momentul vanzarii nu exista asociatie de proprietari.
Se repara tot acoperisul blocului sau doar acoperisul de deasupra unui apartament?
Daca il reparati tot atunci trebuie sa plateasca toti. Daca reparati doar deasupra unui apartament cum au mai facut alti utilizatori pe aici atunci exista riscul sa curga de la partea dinspre vecinul de langa unde nu s-a facut repararea .
Deasemenea daca reparati doar o parte atunci ceilati vor putea sustine ca la ei nu este necesar si va trebui sa actionati in judecata doar vecinii de sub apartamentul unde se renoveaza.
Depinde de cum au procedat la renovarile efectuate , acolo unde ceilati vor sustine ca nu este necesar, ca la ei s-au efectuat deja.
Daca caloriferele sunt pe 0(zero ) si se incalzesc inseamna ca s-au stricat robinetii termostatati si trebuie inlocuiti.
Contactati Hausmeister-ul de acolo si il anuntati ac desi sunt pe zero ele se incalzesc.
Răspuns la discuția Restituire fond de rulment
Daca nu v-ati inteles de la inceput ca nu platiti dv anumite sume nu mai aveti ce cere la final. e drept ca fondul de rulment i se ca restitui lui la final asta daca intre timp nu se pierde cum s-a mai pierdut si la altii.
Trebuia la inceput sa va intelegeti ca fondul rulment il plateste el.
Răspuns la discuția Pierdere de apa
Limita de proprietate inseamna de ambele parti ale unui gard sau zid adica se poate si in curte si in casa( bloc).
Fix asa e la majoritatea blocurilor (in subsolul lor adica la 50 cm de zid exterior, dupa ce la unele era in canalizarea aflata la 1 m de bloc si apometrul a fost avariat, inghetat, inundat, deteriorat cadranul de terti etc.
Alegi si alegeti alta conducere. Nu achitati nimic locatarei si contestati hotararea aia.
Calculul se face conform ordinului 343/2010 si nu are voie sa il faca decat o firma specializata (autorizata ANRSC) dupa cum v-a raspuns mai sus domnul GRECU.