In blocul unde locuiesc, pe coloana noastra la unul dintre etaje o teava de scurgere s-a spart in baie. Mentionez ca eu nu eram afectat de aceasta problema. S-a incercat repararea ei, dar fiind veche si de fonta s-a decis inlocuirea sa.
Asociatia de proprietari a chemat o firma de instalatii care a fost platita din fondul de reparatii. Aceasta a decopertat mastile care acopera tevile la toate apartamentele. Masca respectiva avea faianta pe ea la apartamentul meu si la alte cateva apartamente.
Teava a fost schimbata, masca a fost refacuta, dar presedintele blocului ne-a spus ca nu intra in atributiile administratiei sa se ocupe si de achizitia si montarea faiantei
.
Legea 196/2018
[ link extern ]
Prin articolul 31 nu arata ca trebuie refacut 100% cum a fost acolo ca poate nici nu mai ai cum.
Au fost unii care au avut ONYX si alte pietre (pretioase unicat spuneau ei) si opere de arta pe pereti.
Daca dv aveti AUR acolo e treaba dv sa le scoateti si sa le puneti la loc.
In plus daca s-a facut inlocuirea la toata coloana si presupunem ca exista doar o colaona de apartamente in asociatie atunci ar insemna ca sa se plateasca tuturor adica in final fiecare isi cam plateste partea singur si aici intelegeti mai bine exemplul meu.
Adica daca toti ceilalti vecini au avut doar masca si cate o simpla bucata de oglinda pe ea si eu am avut 50 de gresii cu cristale Swarovski inseamna ca ma astept ca restul sa imi plateasca mie mai mult sau cum?
Aveati o sansa daca ati lasat gura de vizitare sa se faca inlocuirea tevilor pe la vecinii de sus si jos si sa le platiti dumneavoasta acestora o mica suma daca va intelegeti pentru a nu distruge la dumneavoastra.
Adica totul se face prin gura de vizitare si prin interventia de la vecini de sus sau jos.
Acum e bine ca la inlocuire sa se inlocuiasca toate tevile din acea ghena adica si tevile de apa si aerisire nu doar canalizare ca sa nu mai patiti acelasi lucru peste scurt timp.
Acum cand se vor inlocui si la celelalte coloane se va proceda la fel si totul a fost echitabil pentru toti locatarii.
Sincer va spun ca este imposibil cateodata sa mai gasesti acelasi model de piatra(faianta sau gresie) care a fost pusa initial pe pereti si poate calitatea nu este cea asteptata de dv.