Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate Corina Capotã

Activitate Corina Capotã

Răspuns la discuția Impozit pe venit vânzare auto
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti datora impozit pe venit pentru situatia vanzarii autoturismului dv.
Daca insa veti vinde mai multe autoturisme, veti datora un impozit pe venit incepand cu cel de-al treilea autoturism vandut intr-un an calendaristic.
In cazul decesului dv., toti cei 3 copii au aceleasi drepturi la mostenire, alaturi de sotia dv.
Copiii sunt mostenitori rezervatari cărora legea le recunoaşte un drept asupra unei cote determinate din moştenire (rezerva succesorală), împotriva voinţei defunctului care ar fi vrut să-i dezmoştenească.
"Dezmostenirea" se poate realiza numai prin contract de vanzare/intretinere incheiat in timpul vietii de catre dv. cu sotia dv. Daca la decesul dv. nu veti avea bunuri, mostenitorii nu vor avea ce mosteni.
Răspuns la discuția Diferenta de suprafata
Luati legatura cu un expert topograf sa va faca o documentatie cadastrala si pe baza declaratiei dv., veti inscrie la OCPI noua suprafata.
Va recomand sa angajati un expert topograf care sa efectueze o documentatie cadastrala de intabulare a terenului.
Va recomand sa consultati un avocat. Terenul nu poate sa nu aiba proprietar. Luati legatura si cu un expert topograf sa va lamureasca, in urma unui studiu de cf, cu privire la proprietarul terenului. Daca proprietar este Statul Roman, puteti depune cerere de atribuire a terenului, in cota-parte. Apoi actiune in instanta impotriva mostenitoarei care ocupa terenul fara sa aiba titlu de proprietate si va incalca dreptul.
Traducatorul trebuie sa fie autorizat.
Răspuns la discuția Posibilă hărțuire
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plangere penala la Politie pentru infractiunea de hartuire.
Plangere la Politie si la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Răspuns la discuția Documente cerute de banca
La incheierea actelor la notar (antecontract si contract de vanzare), notarul trebuia sa elibereze un exemplar in plus pentru banca. Nu trebuie sa mergeti la banca sa va rugati de ei sa va dea originalul ci va recomand sa mergeti la notarul care le-a intocmit si sa solicitati o copie autentificata a actelor din arhiva proprie a biroului notarial.
Va recomand sa luati legatura cu un avocat. Aceasta speta nu poate primi un raspuns tip chestionar DA/NU.