avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate LUMINITA TURCU

Activitate LUMINITA TURCU

DA,contributiile la sanatate sunt obligatorii pentru veniturile realizate si pentru PFA chiar daca exista un contract de munca permanent la o societate comerciala.
Răspuns la discuția Transmitere Revisal incetare CIM
Se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă;
Baza legala HG 500/2011 art. 3 alin. 2) lit. (i) coroborat cu art. 4 alin 1) lit. (d).
Deoarece sunteti neplatitor de TVA,DA,in valoarea masinii se include si TVA-ul.
Nu,pentru servicii perioada fiscala ramane trimestriala,doar la bunuri era obligatorie perioada fiscala lunara,conform art.156^1 din Codul Fiscal.
Răspuns la discuția Decizie impunere CASS-2011
Baza legala este Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii,art. 257.
In aplicarea prevederilor art. 24 alin (15) din Legea 571/2003,cheltuielile inregistrate ca urmare a casarii sau cedarii unui mijloc fix amortizabil,calculate ca diferenta intre valoarea fiscala de intrare a acestora si amortizarea fiscala, dupa caz,sunt cheltuieli efectuate in scopuril realizarii de venituri impozabile.
Extras din Normele de aplicare a Codului Fiscal:
"71^6. În aplicarea prevederilor art. 24 alin. (15) din Codul fiscal, cheltuielile înregistrate ca urmare a casării unui mijloc fix cu valoarea fiscală incomplet amortizată sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile.
Prin casarea unui mijloc fix se înţelege operaţia de scoatere din funcţiune a activului respectiv, urmată de dezmembrarea acestuia şi valorificarea părţilor componente rezultate, prin vânzare sau prin folosirea în activitatea curentă a contribuabilului."

Conform OMFP 3055/2009, cheltuielile de constituire trebuie amortizate in cadrul unei perioade de maximum 5 ani.
Conform art 134^2 alin. (3) lit. b) intrati cu TVA la incasare începând cu data înregistrării în scopuri de TVA.
Da,se primeste amenda, dar incercati cu un avertisment daca sunteti la prima abatere.
Succes.
Răspuns la discuția Rectificare declaratie 101
Puteti face rectificative oricand,acestea se corecteaza din propria initiativa a contribuabilului ori de cate ori de constata erori in datele inscrise in declaratia initiala.