Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Modern

Activitate Modern

Buna ziua!
Cum se calculeaza dobanda la un credit ipotecar in CHF cu libor la sase luni?
Mentionez ca marja fixa este de 4.15% iar liborul la 6 luni (care se modifica la 1 ianuarie si 1 iulie), era la 1 ianuarie 2013 de 0.069. Domanda aferenta creditului ipotecar era la 31 decembrie de 4.33% (marja fixa plus libor).
Ce dobanda ar trebui sa am in acest moment la acest credit ipotecar?
Va multumesc!
La multi ani dragii mei!

In prezent sunt angajat la o Companie Nationala si concomitent sunt la facultate la o Universitate de Stat, sunt la buget, cursurile la zi! Perioada aceasta de 4 ani contribuie in plus la stagiul de cotizare pentru pensie! Va multumesc!!!
Stagiul militar de 18 luni pe care l-am efectuat la Marina este considerat stagiu de cotizare pentru pensie? Dar cinci ani lucrati in conditii speciale de munca cat inseamna ca stagiu de cotizare?
Va multumesc!
Buna ziua!
Ar trebui sa beneficieze de grupa speciala de munca doar mecanicii de locomotiva care lucreaza pe aceasta functie in unitatile SN CFR, sau si mecanicii de locomotiva care lucreaza in aceasta functie la Societati particulare cum ar fi GFR, Servtrans, Unifertrans, SC TFC etc!
Va multumesc!
Cum poate tatal meu sa-mi faca acte pe casa parinteasca in conditiile in care fratele din strainatate nu vrea sa se prezinte la dezbaterea succesiunii si nici procura nu vrea sa ne trimita. Mentionez ca mama a decedat in 1997, iar sora mea a dat declaratie de renuntare la notar.
Va multumesc!
In situatia in care o persoana care urmeaza sa nasca, angajata cu contract de munca si pentru care angajatorul plateste 4 ore CAS, poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului intr-o astfel de situatie?
Va multumesc!
Perioada de somaj este considerata stagiu de cotizare pentru pensie?
Va multumesc!
Tatal meu doreste sa-mi faca acte pe casa in care locuieste singur. Noi suntem trei frati iar mama a decedat in 1997. Fratii mei sunt de acord sa-mi cedeze mie dreptul lor la mostenirea parinteasca. Cum ar trebui sa procedam ca sa nu ne coste foarte mult si care este cea mai usoara cale? Mai mentionez ca unul dintre frati locuieste in strainatate si mi-a transmis sa fac actele fara el intrucat nu poate veni in tara si nici procura nu-mi trimite pt ca costa ceva bani, sfatuindu-ma sa fac actele fara el pt ca se poate acest lucru! Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in aceasta situatie!
Va multumesc!
Buna seara!
Pe timpul cat te afli in concediu de cresterea copilului, trebuie platita contributia lunara (2%) catre Societatea cu care s-a semnat contractul pentru pensia privata obligatorie? Daca da, cine trebuie sa plateasca aceasta contributie?
Va multumesc!
Buna ziua!
As dori sa stiu daca se tine cont de evaluarea imobilului pe care a facut-o banca pentru acordarea creditului ipotecar, daca se ajunge la executare silita, in sensul ca banca sa fie obligata sa nu poata vande apoi imobilui sub pragul evaluarii facute initial. Am inteles ca este si o directiva europeana in acest sens!