avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea U

Activitate Andreea U

Care este perioada maxima cu care poate fi amanata prezentarea la post in urma comunicarii de admitere pe o functie contractuala in cadrul unei institutii de stat?
Pot semna contractul cu institutia de stat daca sunt inca in perioada de preaviz la actualul loc de munca?
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea clarificare?
O societate comerciala cu 2 asociati (unul 60% celalalt 40%, puteri depline luate separat) de tip SRL,are mentionata in actul constitutiv clauza de continuare a activitatii cu mostenitorii, in cazul decesului unuia dintre asociati.
Poate asociatul majoritar sa mai ia decizii importante in firma inainte de dezbaterea succesiunii? Nu gasesc o prevedere in lege unde sa fie clare limitele de functionare a SRLului de la decesul asociatului pana la clarificarea succesiunii.
Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati cu clarificarea urmatoarelor aspecte:
1) Are dreptul Primaria sa dea spre folosinta 60% dintre locurile de parcare din vecinatatea unui bloc de locuinte catre o institutie publica ce isi desfasoara activitatea in 2 apartamente situate la parterul blocului respectiv?
2) Exista vreo cale legala prin care locatarii blocului sa poata contesta hotararea Primariei?
Multumesc!
Prevederile OUG 15/2021 privind actualizarea preturilor aferente materialelor de constructie poate sa fie aplicata si pentru un contract de desfiintare/ demolare a unei constructii?
Termenul de aplicare de 15 zile este aplicabil si contractelor semnate in 2021, dar pentru care nu a fost dat pana in prezent ordinul de incepere a lucrarilor?
Ce garantie pot solicita intr-un contract de lucrari pentru lucrarile de desfiintare a unei constructii si care este baza legala?
Nu voi construi imediat dupa desfiintare si vreau sa ma asigur ca in momentul in care voi proceda pentru sapaturi nu gasesc ingropate resturi din vechea constructie.
Multumesc!
Este legal ca in aceasta perioada, toti angajatii unei primarii, indiferent de domeniul in care activeaza, sa primeasca prin nota de serviciu sarcina de a umple cu dezinfectant dozatoarele din scarile de bloc?
Am o actiune de partaj dupa divort, inceputa la judecatorie in mai 2017 pentru un imobil si bunurile mobile dobandite in timpul casatoriei:
- lucrurile merg foarte greu la judecatorie, amanari peste amanari, nu a fost facuta pana acum nici evaluarea imobilului (expertul desemnat de judecatorie a fost amendat pentru nerespectare termen,schimbat cu altul, si acesta amendat,...4 termene pierdute fara expertiza)
- pe bunurile mobile mi se impune de catre judecator sa inchei o tranzactie cu fostul sot fara a se tine cont de faptul ca fostul sot mi-a ingradit orice drept de acces la aceste bunuri inca de la data divortului, acum 4 ani. In consecinta, nu am cunostinta despre starea curenta a acestor bunuri mobile ramase in imobilul la care nu am acces plus un autoturism despre care nu mai stiu nimic de acum 4 ani.
- avocatul pe care l-am angajat sa ma reprezinte face presiuni asupra mea pentru o tranzactie pe bunurile mobile, motivand ca e singura cale si ca, oricum, judecatorul nu va lua in calcul o despagubire pentru cei 4 ani (plus cat va mai trece) chiar daca bunurile mobile raman in actiunea de partaj asa cum a fost inceputa.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Unde pot verifica daca anexele unei foste inteprinderi comuniste au fost trecute in planurile initiale de amplasament ale constructiei?
Daca in timp, trecand prin mai multi proprietari, anumite suprafete au fost pierdute in hartii (ele nemaifiind parte din amplasamentul curent inregistrat la Cadastru), ce posibilitati mai am sa intru in posesia acestor suprafete (ele fiind in toata perioada de la infiintare pana in prezent utilizate pentru deservirea inteprinderii dar neregasindu-se in proprietatea nimanui in prezent)
Discuție onorariu avocat
Am pe rol un dosar de majorare pensie intretinere impotriva fostului sot.
S-a dat sentinta in Judecatorie in favoarea mea, dar fostul sot a facut apel si acum dosarul s-a mutat in tribunal.
Avocatul pe care l-am avut inca de la inceput considera ca si-a terminat treaba odata pronuntata sentinta in judecatorie si cere sa ii achit un alt onorariu pentru a ma reprezenta in acelasi proces in tribunal.
Este corect sa achit un alt onorariu sau avocatul ar trebui sa ma reprezinte in continuare, in baza contractului/ onorariului deja achitat la deschiderea initiala a actiunii in judecatorie?
Momentan nu am un raspuns oficial scris de la banca. Prima varianta scrisa de raspuns spune ca au verificat si nu au constatat cele reclamate de mine. Am revenit cu mai multe detalii si acum astept raspuns (15 zile ramase din cele 30 standard)
Am fost la unitatea centrala din orasul in care locuiesc si am verificat impreuna cu reprezentantul bancii. Nu exista nici o calitate in care el sa poata obtine in mod direct aceste documente.
Nu am o problema cu faptul ca documentele au fost prezentate in instanta. Problema mea este modul in care au fost dobandite, faptul ca timp de 9 luni cineva a verificat luna de luna ce fac eu cu banii mei. Efectiv ma simt terorizata de acest individ. Nu am avut dovezi pana acum pentru alte aspecte de acest fel (urmariri cu masina si sicanari in trafic, amenintari verbale, ....), dar acum se vede clar cum luna de luna a mers la banca sa verifice daca eu am cumparat "un pachet de biscuiti".
Nu stiu exact cum sa formulez plangerea si unde ca sa fiu sigura ca nu isi mai poate folosi influenta ca sa scape si de aceasta data (asa cum procedeaza de obicei).