avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocat Amza Monica

Activitate Cabinet de Avocat Amza Monica

Răspuns la discuția Antecontract vanzare-cumparare
Buna ziua. Nu prea se intelege ce doriti sa aflati. Daca noul promitent-cumparator poate cumpara noua constructie? In principiu, daca toate actele sunt ok, da. Ar trebui analizate ambele antecontracte si actele de proprietate ale vanzatorului.
Răspuns la discuția Clauza prima casa
Buna ziua. In antecontract ce clauze sunt referitoare la cazul in care nu este finalizata constructia pana la termen? Ar trebui sa fie analizat antecontractul pentru a va putea da un raspuns complet.
Răspuns la discuția probleme consultanta
Buna ziua. Sunt multe firme care ofera consultanta pentru obtinerea finantarilor , inclusiv in programul Start up Nation 2018. Fiecare isi are tariful propriu care si-l motiveaza in diferite moduri. Comportamentul nu este adecvat , intr-adevar, din ceea ce spuneti. Totusi, alegeti o societate care sa va reprezinte in mod corepunzator, luand in calcul si atitudinea si dorinta de a va asista. Cunosc si lucrez cu societati pe partea de consultanta financiara care sunt , intr-adevar, profesionisti si au un comportament corespunzator iar onorariile sunt in plafonul de 8000 lei. Daca doriti sa discutam, ma puteti contacta. Succes!
Răspuns la discuția Intreprinderi legate
Buna ziua. La ce va referiti cand mentionati ca "este considerata legata" de firma din Franta? Daca va referiti la diferentele intre filiala si sucursala a firmei din Franta, acest lucru se poate observa din actele incheiate, Act constitutiv, ale firmei din Romania. Sunt multe diferente si asemanari intre filiala si sucursala iar, in principal, filiala este o societate independenta, cu personalitate juridica proprie fata de societatea-mama (din Franta) sub al carei control se afla; sucursala nu este o entitate cu personalitate juridica proprie (adica nu actioneaza in mod autonom si nu are o existenta de sine statatoare, depinzand de societatea din Franta), ci face parte din structura organica a societatii-mama si este dependenta din punct de vedere economic de aceasta.

Buna ziua. Ati incheiat vreun antecontract sau aveti vreo dovada care sa ateste dorinta proprietarului de la acel moment sa va vanda casa si faptul ca ati achitat pretul?
Răspuns la discuția Deschidere Outlet
Buna ziua. Ce veti comercializa in magazinul outlet? Unde?
Răspuns la discuția Inființare firma servicii foto
Buna ziua. Puteti sa infiintati un PFA sau un SRL. Pentru PFA trebuie vazut actele de studii/calificare sau orice documente care dovedesc pregatirea in domeniul pentru care solicitati autorizarea/infiintarea. Din punct de vedere al CAEN-ului , activitatea principala , in acest caz, ar fi 7420-Activitati fotografice. Da, ulterior infiintarii, puteti incheia diferite contracte cu diferite persoane juridice pentru desfasurarea activitatii in incitantele respective sau la diferite evenimente. Trebuie observat daca este necesar sa obtineti diferite avize/autorizatii. Autorizarea codurilor CAEN de către Primaria din localitate este o procedură reglementată local, ceea ce înseamnă că uneori, primăriile aleg să nu impună obținerea unor autorizații de la Primărie pentru anumite activități. Sunt multe discutii referitor la obligatiile legale pe care le aveti in cazul desfasurarii unei activitati comerciale atat in cazul unui PFA cat si in cazul unui SRL.
Răspuns la discuția Termeni si conditii WEBSITE
Buna ziua. Cabinetul de avocatura pe care il reprezint are vasta experienta in domeniul avocaturii de business, inclusiv acorda consultanta juridica si redacteaza documente necesare pentru site-urile clientilor inclusiv Termeni si Conditii, Politica de Confidentialitate (politici GDPR), Politici de Returnare Produse precum si orice contracte necesare desfasurarii activitatii clientilor. De asemenea, ne putem ocupa si de formalitatile necesare obtinerii avizelor/autorizatiilor necesare. Va stam la dispozitie la o intalnire, O zi buna,
Răspuns la discuția Raspuns la apel
Buna ziua. In general, nu se poate face vreo modificare pe orice document pe care il transmiteti instantei, pentru ca nu cunoastem dosarul. V-am salvat modificari generale, la prima vedere.
Buna ziua. Trebuie sa autorizati activitatile aferente la Registrul Comertului de la sediul social, in primul rand. In al doilea rand, avizele /autorizatiile/adresele de negatie sunt solicitate, in functie de solicitarile Primariei de sector/de localitate (daca nu sunteti din Bucuresti). In general, va trebuie aviz de la DSP, autorizatie/adresa de negatie de la ISU, acord de functionare de la Primarie (daca este solicitat), Va mai trebuie diferite contracte de prestari servicii. De asemenea, trebuie facuta protectia muncii si PSI-ul. Daca doriti instalarea unei reclame luminoase , in exteriorul locatiei,trebuie urmata procedura de solicitare a unei autorizatii de construire a reclamei luminoase la Primaria de localitate/sector si platita taxa si impozit aferent. Daca puneti muzica ambientala, va trebuie licenta pentru difuzare de la Uniunea Producătorilor de Fonograme din România, care presupune semnarea unui contract si plata unei taxe.