avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
puppet a scris:

1 - a
2 - c

Numai c0. Nu ma intreba de ce dar asta a fost raspunsul la INM
adriana1 a scris:

buna ziua. voi v-ati lamurit. eu nu . urmarirea penala poate fi inceputa de catre presedintele instantei?
cum? am urmarit argumentele voastre dar... art 228 cpp : inceperea up : organul de up sesizat in vreunul din modurile: denunt plangere , autosesizare , dispune prin rezolutie inceperea up. sunt organe de up procurorii si organele de cercetare penala.

chiar si in cazul infractiunilor de sedinta. presedintele instantei constata, i-a masura arestarii preventive eventual.. deci se trec peste niste etape inclusiv inceperea urmaririi penale,

Art. 228 Cpp prezinta regula. Evident, ca orice regula in drept, ea are si exceptii: in cazul infractiunilor de audienta si in cazul infractiunilor flagrante.
1. In cazul infractiunilor de audienta, inceperea urmaririi penale si arestarea preventiva se dispun prin incheierea de sedinta. Prin urmare, presedintele completului de judecata dispune inceperea urmaririi penale. (aici exceptia se refera la persoana care poate incepe urmarirea penala)
2. In cazul infractiunilor flagrante, procesul verbal intocmit de organele de urmarire penala prin care se constata aceste infractiuni este actul prin care se incepe urmarirea penala. Acest lucru reiese din art. 467 Cpp, care precizeaza ca in cuprinsul procesului verbal se consemneaza declaratia "invinuitului". (exceptia se refera deci la actul de incepe al urmaririi penale).

Aceste exceptii sunt explicate in cursul lui Anastasiu Crisu, care este formator INM si membru in comisia de redactare a grilelor.
multumesc ptr raspuns. problema este unde sunt explicate aceste exceptii sau cum le deducem noi. eu am gandit ca incheierae este doar , in acest caz, un act de sesizare . e adevarat asta e cam trasa de par dar...
de ce pedeapsa complementara a degradarii militare nu se poate dispune pe langa pedeapsa principala de cel putin doi an suspendata sub supraveghere?
adevarul este ca ne-au cam incretit mintea anul asta!!
adriana1 a scris:

de ce pedeapsa complementara a degradarii militare nu se poate dispune pe langa pedeapsa principala de cel putin doi an suspendata sub supraveghere?
adevarul este ca ne-au cam incretit mintea anul asta!!

citeste art.67 cod penal

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)