buna....va salut in primul rand, ma altur si eu celor care vor sa dea la INM in 2011...
si as avea o mica problema, nu am reusit sa downloadez cartile de care vb voi, de pe forumul de admitere INM 2010... ma poate ajuta cineva cu ele?
multumesc mult
Hei ... cum stati cu bibliografia v-ati lamurit din ce ne apucam de invatat??
Eu vin cu o propunere in completarea celor expuse de Maya si Laura. Civil
1. Dr. civil - p. generala -Gabriel Boroi + Beleiu
2. Dr. reale- Barsan, Pop,Statescu, G. Boroi(are niste explicatii destul de usor de retinut in ce priveste circulatia imobilelor si actiunile reale)
3.Obligatii- C. Statescu si C. Barsan - insa recomand inainte de studiu sa treceti un pic prin orice sinteza pentru a avea fixate notinunile elementare, mi se pare destul de greoi insa asa cum s-a vazut in toti acesti ani s-au dat foarte multe intrebari din obligatii.
4. Contracte - F.Deak si Camelia Toader
5. Succesiuni -D. Chirica si F.Deak Penal
1. P.generala - F. Streteanu, Teodor Moldovan care mie personal mi s-a parut destul de complet, si bineinteles de citit macar ca lectura inainte de culcare - Monstrii sacri(pentru mine)- V.Dogorz si C. Bulai.
2.P. speciala - aici prefer sa ma abtin habar nu am din ce sa mai invat anul acesta (astept sugestii:">)
3. Codul adnotat - Bodoroncea Georgina, Kuglay Irina, Lefterache Lavinia Procedura civila
1. V.M. Ciobanu - de incalzire
2. M. Tabarca si I. Les - pentru aprofundare Procedura penala
1. I. Neagu - de inacalzire
2. Gr. Theodoru
Ar mai fi de completat cu jurisprudenta cat cuprinde, codurile stiute ca pe poezi de la serbare, decizii, si ceva practica judiciara.
In ce priveste grilele am inteles ca anul acesta au iesit diverse Grile
1.V. Voineag
2.Valerian Cioclei, Anastasia Crisu, Avram Filipas, Constantin Mitrache, Cristian Mitrache, Lavinia Lefterache, Cristina Rotaru, Bogdan N. Bulai
3.Valerica Lazar, Florea Magureanu, Veronica Stoica, Violeta Asadi
4.M.Tabarca( nu va luati dupa gurile rele are grile destul de complexe chiar daca mai are scapari pe ici pe colea)
5.Monica Niculae- pt. procedura civila.
Cred ca nu mi-a mai ramas nimic nu??
Salut !
Anul acesta am incercat si eu pentru prima oara sa sustin examenul de admitere..rezultatul peste 60 de puncte dar insuficient ...
Subiectele au fost o lovitura la care nu m`asteptam...insa anul viitor vreau ca pregatirea mea sa fie de asa natura incat..sa nu mai existe "surprize"..oricat de dure vor fi grilele..vor exista persoane admise..si o sa muncesc sa ma numar printre ele!
Pana atunci...vin si eu cu o propunere de carti de grile..:
Gabriel Boroi,Mona Pivniceru .. au doua carti " Drept civil.Drepturi reale principale" "Drept civil.Parte generala"
cu sinteze si grile "pe stilul INM", mai ales ca cei doi sunt profesori in cadrul institutului
Gabriela Raducan, Adrian Mihai Hotca, Mircea Damaschin..." Teste grila pentru examene si concursuri"
Gabriela Raducan, Gabriel Boroi " Drept procesual civil"
Gabriela Raducan, avocat de mare prestigiu este si ea formator INM
Veronica Stoica,Laurentiu Dragu,Cornel Faculsan - "Teste grila"
o carte foarte buna..numa cu grile la Civil..
A mai ramas Mihaela Ciobanu - "Teste grila pentru admitere in magstratura" contine grile cu o un grad mare de dificultate..dar la care adauga si intrebari din practica judiciara. Eu nu am rezolvat`o inante de examen..ma gandeam ca e cam "nebuna" autoarea..ca nu ne`ar da asemenea grile.."ciudate"..insa...dupa "surpriza" de anul acesta...nu stiu ce sa mai cred.Voi ce parere aveti despre cartea doamnei Ciobanu..?
Eu am cartea de grile a lui M.Ciobanu, majoritatea zic ca are multe greseli insa eu am verificat vreo 200 de grile din ea si am gasit 1 singura de care nici acum nu sunt sigura ca este gresita, insa intradevar are un grad marit de dificultate, iti pune mintea la incercare. Cei ce nu o vad cu ochi buni sunt fie pentru ca nu au materia bine fixata fie cred in ceea ce se spune prin vecini, daca te uiti la explicatiile raspunsurilor si verifici vezi ca are perfecta dreptate, ca doar nu scrie dupa stele. Nu stiu eu de exemplu ii dau un 9 pe o scara de la 1-10, iar lui Voineag un 8, dificultatea este medie raportata la dificultatea examenului de anul acesta.
Dati-mi o carte de 10
De cartea de grile a Mihaelei Ciobanu incercam si eu sa aflu detalii, mai ales ca cea a lui Voineag mi se pare destul de accesibila si dupa cum au fost subiectele de anul acesta cred ca e mai bine sa ne facem incalzirea cu ea si eventual sa ne fixam anumite parti din materie. Multumesc m13d pentru lamuririe:)
Cat despre bibliografie, cred ca acum este destul de completa, mai putin partea cu penalul special, oricum merg pe autorii de anul trecut, daca cumva apare si altceva intre timp, postez.
Spor!
Admitere inm 2010
ENGFULL
haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)