un.coleg a scris:
Si ce "arama" pe fatza mi-am dat eu?Despre ce anume vorbesti, ca eu nu inteleg?Ca nu "empatizez" cu cauza celor care apeleaza la intelegerea celorlalti datorita faptului faptului ca au familiei si o duc greu?M-am plans eu vreodata?Ti-am zis ca am locuit un an de zile intr-un camin de nefamilisti cu bucatarie comuna, trei sferturi dintre vecini fiindu-mi taximetristi manelisti?Nu ti-am zis. Ti-am povestit cum la ultimul loc de munca trebuia sa suport un sef care la trei cuvinte facea un dezacord si tinea sa imi dea lectii de drept, undeva in tineretea sa fiind si el absolvent de drept pe la ff? Nu ti-am povestit. Ti-am povestit cum invatam in fiecare noapte pana la ora 3.00 - 4.00, consumand cafea cu litrii ca sa ma pot descurca a doua zi la serviciu, pt ca nu puteam sa imi iau concediu, pastrandu-l pentru eventualitatea in care voi fi trecut de prima proba, cea elimatorie?Nu ti-am povestit. Tu de fiecare data ai tinut insa sa precizezi cate guri de hranit ai tu, si cum nu poti tu sa te apuci de inm. Care dintre noi doi vrea atentie?Uita-te la primul meu mesaj pe forumul asta si o sa intelegi de ce am intervenit. Am multi colegi in situatia ta, pe care sincer, ii admir din toata inima. Nu se plang, nu stiu cum se descurca din 15 milioane, dar nici nu isi plang de mila. Ar fi dat si ei la 5 ani, dar nu i-a angajat nimeni juristi si nu i-a primit nimeni in barou. Au lucrat ce au putut, dar nu se pune vechime pentru metoda art. 33. Unii au neveste care ii ajuta si si-au suspendat ratele la banca timp de un an. Altii s-au imprumutat de pe la rude. Am colegi care trebuie sa dea inapoi la fostul loc de munca sute de milioane, fiind absoventi ai Academiei de Politie, si tot nu se plang, esalonandu-si platile pe multi ani. Se chinuiesc, incearca, se straduiesc, strang din dinti si suporta. Dar nu se plang. Pentru ca au avut un vis, si sunt pe cale sa si-l indeplineasca. Voi sariti ca arsi cand se pune problema sa intrati in magistratura putin mai greu decat s-a facut pana acum. Daca asta e caracter de magistrat, sa se planga la fiecare initiativa legislativa de modificare a sistemului de admitere, atunci tara asta nu are niciun viitor in domeniul asta. Si nu iti face iluzii, nu ma tem de judecata ta, nici de intrebarile tale. O sa intru de cate ori consider ca e oportun, inca e o tara libera iar ultima oara cand am verificat nu aveai drepturi de cenzura asupra acestui forum.
Parerea mea e ca minti in aproape tot ce scrii aici in disperarea de a capata atentie si compasiune.
Cred ca tot ce spui tu acolo ai vazut in Sclava Isaura sau in alte filme de genul asta. Diferenta intre noi e ca eu stiu sa fac diferenta intre film si realitate.
Si nu bag scenarii de film ca sa pozez in fals erou.
Mai ramane sa-mi spui ca de fapt esti fata si ca ai fost vanduta de la un proxenet la altul. Si ai scapat din ghearele lor si ai facult facultatea in paralel cu spalatul vaselor in restaurant. Iar acuma, desi viata a fost dura cu tine, ai infruntat valtoarea vicisitudinilor vietii si ai luat la INM.
Chiar asa... pot sa-ti ridic o statuie?
Mai cred ceva. Anume ca tot "ce te mana pe tine in lupta" e asta:
un.coleg a scris:
"Ar fi dat si ei la 5 ani, dar nu i-a angajat nimeni juristi si nu i-a primit nimeni in barou. Au lucrat ce au putut, dar nu se pune vechime pentru metoda art. 33.
De fapt ai vrea sa dai si tu direct pe post dar nu ai vechimea necesara.
Si ca in realitate nu esti auditor de justitie.
Un auditor de justitie are lucruri mai bune de facut decat sa insire baliverne pe forum.