Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Ei vorbesc despre accentuarea caracterului exceptional al concursului direct pe post dar aceasta abordare nu poate fi valabila decat in conditiile unei situatii normale si stabile. Adica atunci cand schemele sunt ocupate in sfarsit, cand exista un nr. de magistrati suficient pt. ca justitia sa functioneze normal. Abia atunci sta in picioare accentuarea caracterului exceptional al acestei modalitati de admitere in magistratura, in sensul ca se pensioneaza 10 magistrati si tre sa organizezi concurs pt alea 10 posturi.
Insa pana sa ajungi la momentul ala mai e cale lunga. deocamdata situatia in justitie e deja una exceptionala (600 de posturi vacante la toate nivelele, daca e sa ne luam dupe ce a declarat astazi Dumbrava). Iar situatiile exceptionale reclama masuri cu caracter exceptional. Adica exact ceea ce reprezinta aceast concurs direct pe post, care e normal sa fie organizat pana se vor ocupa schemele.
Nimic nu-i impiedica dupa aia sa formeze profesional timp de 6 luni (cat prevede legea la ora asta) si nu 3 saptamani (cum se intampla in fapt) pe cei intrati in sistem prin modalitatea asta.
Nu cred ca s-ar opune vreunul dintre noi unei asemenea modalitati de formare profesionala.
nu stiu de ce am senzatia ca se joaca cu noi de-a soarecele si pisica #-o ... toate datele problemei converg catre o singura solutie ... organizarea unui examen ... iar lunile martie aprilie sunt libere, pt ca citind calendarul estimativ se poate observa ca in aprilie practic numai se fac numai inscrierile pt examenele de promovare ...
asta e un aspect foarte important în așteptarea raportului intermediar pe justitiție de luna aceasta - luna februarie 2011 - multe se vor decanta in urma acestui raport ...
va fi un singur concurs,la inm,cu cel direct pe post sper sa nu se mai organizeze in urmatorii 15 ani.....e grav ca tot transformam exceptia in regula....vreti magistrati,mana pe carte si succes la inm!jos concursul direct pe post,traiasca inm ul!intrebare:daca un procuror sau judecator ar castiga maximum 15 milioane vechi,ati mai fi atat de multi dornici sa deveniti magistrati?cam mult interes material ptr.profesia de magistrat,e nevoie de oameni cu vocatie,nu doar de tocilari ai materiei,care se pierd la cea mai mica speta atipica.....nu sunteti toti asa dar unii sunt,fara suparare.....succes la inm,adevarata si onesta cale de acces in magistratura!
Cand era formator la INM, Voineag le-a spus ultimilor judecatori pe care ii pregatea ca practic INM-ul ca forma de admitere in magistratura va disparea in maxim 3 ani de zile! Pe ce anume se baza? Simplu pe ocuparea schemelor de personal la judecatorii si parchete si transformarea INM-ului mai mult in perfectionarea magistratilor si nu pe admiterea in magistratura! Poate si acesta este motivut pentru care nu s-a mai vrut intrarea direct pe post! Apoi nu intamplator vor ca si cei cu vechime sa faca INM-ul! Tot din acest motiv! Pentru a nu se desfiinta pe romaneste!
Daca am fi suficienti de destepti am modifica legialtia asa cum este in unele state europene si nu am permite accesul la INM decat asa cum spunea un forumist dupa varsta de 40 de ani si dupa ani considerabili de experienta!