avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Buna ziua
As dori sa-mi incerc si eu norocul sa dau la toamna pentru admitere in magistratura...desi pentru mine grilele sunt o mare provocare...pentru ca in facultate toate examenele le-am dat doar sinteza.....
:)
Am o mare rugaminte la voi...ma puteti ajuta...sa-mi trimiteti pe mail...tratate si grile ultimele editii scanate ...dupa care se invata, de regula, pentru examenul de intrare in magistratura (ex.Boroi, Neagu, Voineag...etc.) ...sau sa imi spuneti niste site-uri unde le pot gasi?
Multumesc anticipat.

e-mail dani_karmy@yahoo.com
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
dani_karmy, utilizator
aditanase a scris:

va fi un singur concurs,la inm,cu cel direct pe post sper sa nu se mai organizeze in urmatorii 15 ani.....e grav ca tot transformam exceptia in regula....vreti magistrati,mana pe carte si succes la inm!jos concursul direct pe post,traiasca inm ul!intrebare:daca un procuror sau judecator ar castiga maximum 15 milioane vechi,ati mai fi atat de multi dornici sa deveniti magistrati?cam mult interes material ptr.profesia de magistrat,e nevoie de oameni cu vocatie,nu doar de tocilari ai materiei,care se pierd la cea mai mica speta atipica.....nu sunteti toti asa dar unii sunt,fara suparare.....succes la inm,adevarata si onesta cale de acces in magistratura!

pai, mai draguta, "salariul" este acelasi motiv care ii determina pe proaspat absolventii de facultate sa urmeze INM-ul...ca daca ar avea vechime...pariem ca ar da examen direct pe post.
hai sa "rationam" logic....daca te-ai angaja la stat cand termini facultatea ai lua 500 lei net...atat ia un debutant....daca te-ai angaja la privat...:))...dar, cine te angajeaza la privat consilier juridic fara vechime?

Imi pare rau sa va anunt, dar examenul din martie nu e fezabil, nu pt ca nu vrea CSM-ul neaparat, ci pt. ca deocamdata nu sunt locuri. Am vazut ca faceti calcule, dar din cele 147 de locuri vacante la judecatorii, 100 vor fi alocate auditorilor de justitie grupa de judecatori care vor da examenul de absolvire in mai si vor incepe stagiul la 1 iulie...Deci pana in iulie, sigur nu se poate organiza un asemenea examen, decat daca CSM -ul doreste sa pregateasca 2 ani auditori si apoi sa ii lase sa astepte pana cand se elibereaza locuri, ceea ce e greu de crezut...
@camicris:
Nu-l baga in seama.
El e aditanase de la cercetari penale.
In decembrie era frustrat ca nu poate sa dea si el direct pe post pt ca nu are 5 ani vechime.
Asa ca daca el nu are 5 ani vechime atunci sa moara si caprele tuturor vecinilor.
In loc sa fie multumit ca are voie sa dea examen la INM desi nu a facut facultatea de drept isi urla neputinta pe forum.
Uite aici o mostra de putul gandirii lui aditanase:
www.avocatnet.ro/content/for...
Problema e ca el nu da nici examen la INM.
Ce sa-i faci, cam greu cu invatatul, materie multa si grea, mai bine sta pe net.
Sfatul meu e sa ii ignoram postarile.
aditanase si alti trolli ca el intra pe acest thread in cautare disperata dupa atentie.
Exact asta isi doreste. Sa i se raspunda. E singur, neglijat, nu are viata personala.
El poate sa scrie in continuare ce vrea (nu-l poate impiedica nimeni) iar noi ii ignoram total elucubratiile.
Va mai face cateva incercari dupa care, daca vede ca e ignorat, va trece pe alte topicuri/forumuri pentru a capata atentie.
Crede-ma, functioneaza!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
ContSters181736, utilizator
libercugetator a scris:

Imi pare rau sa va anunt, dar examenul din martie nu e fezabil, nu pt ca nu vrea CSM-ul neaparat, ci pt. ca deocamdata nu sunt locuri. Am vazut ca faceti calcule, dar din cele 147 de locuri vacante la judecatorii, 100 vor fi alocate auditorilor de justitie grupa de judecatori care vor da examenul de absolvire in mai si vor incepe stagiul la 1 iulie...Deci pana in iulie, sigur nu se poate organiza un asemenea examen, decat daca CSM -ul doreste sa pregateasca 2 ani auditori si apoi sa ii lase sa astepte pana cand se elibereaza locuri, ceea ce e greu de crezut...

Se prea poate sa ai dreptate.
Tocmai de aia, daca citesti cu atentie ...socotelile mele, o sa vezi ca am scris acolo ca ar putea sa scoata la concurs o treime din posturile vacante.
E normal ca absolventii de INM sa aiba prioritate la posturile existente, e normal sa aiba si dreptul de a-si alege cu prioritate instantele/parchetele unde vor functiona.
Dar dupa ce absolventii vor ocupa cele 100 de locuri (asta daca iau examenul de absolvire cu totii) tot mai raman aproape 1/3 din cele 147 de posturi de judecatori sau 208 de procurori.
Plus ca se vor mai vacanta posturi dupa promovarile din mai.
Asa ca raman la parerea ca exista locuri vacante si pt. examenul direct pe post.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)