maxmara a scris:
camicris a scris:
desi am aproape 10 ani vechime....eu ma vo inscrie si in vara la INM...daca va fi examen.Nu ma deranjeaza ca mai fac scoala in plus....ma deranjeaza ca nu mi se respecta vechimea in fct. juridica...asa cum se face in orice tara civilizata din Europa la care tanjim atata(dar, subliniez...civilizata).
Experienta mea in functie juridica isi va spune cuvantul cand voi fi pe post...=D>
In alta ordine de idei,se afirma ca suntem tocilari...dar cei care dau examen la INM ce sunt...nu toti invatam aceeasi materie?...ma rog aproximativ ...ca noi avem mai multa cu vreo 1000 de pagini.
Am foarte multi prieteni absolventi de INM...sunt cativa care un an de zile au stat inchisi in casa, si la propriu si la figurat, si au invatat...
...toata stima si respectul....si lor...si parintilor care iau sprijinit....
Camicris, nu toti cei care promoveaza examenul INM stau inchisi in casa un an de zile, probabil ca multi au familie, copii, serviciu si responsabilitati. Iar faptul ca ai 10 ani vechime nu iti garanteaza cunostintele ori competenta.
Cu privire la tarile civilizate la care faci referire, rapoartele de tara pe justitie au accentuat ca trebuie sa se unifice procedurile de acces in magistratura si sa dea examen de definitivat toti cei intrati.
Si ca sa ma refer un pic la vechimea de care vorbesti, sunt cunoscute cazurile celor preluati de la curtea de conturi, fosti procurori si judecatori, oameni care au fost numiti direct la tribunale si a caror activitate a fost in unele cazuri catastrofala, noroc ca avand "multa vechime" s-au pensionat repede, de cele mai multe ori..
daca ati citi cu atentie si nu ati fi preocupati sa denigrati pe cei cu vechime, ati vedea ca m-am referit strict la mine cand am vorbit despre vechime.
eu stiu cum am facut eu facultatea pe vremea mea si cum de serioase erau examenele atat de intrare la facultate, cat si examenele din timpul facultatii sau licenta.Pe unde m-am angajat am dat concurs pe post, la fel si de promovare in functie.Ca sa adun acesta experienta juridica am lucrat si cate 10-12 ore pe zi sa invat meserie.Nu am avut viata personala...si mi-am intemeiat o familie destul de tarziu...
DECI,
PE MINE NU MA DERANJEAZA SA MAI STAU 1 -2 ANI IN IMN(bursa e dubla fata de salariul de bugetar=D>) departe de copil si de familie(mai fac un ultim sacrificiu),NU MA DERANJEAZA NICI CA DAU EXAMEN DE CAPACITATE, CI DOAR FAPTUL CA VOI FI STAGIAR.
M-am cam saturat de topicul asta....nu mai rautate si invidie...nu imi sta in caracter "sa-mi iau jucariile si sa plec", dar in conditiile astea prefer sa ma retrag.
daca ati fi citit topicul cu admiterea din noiembrie, ati fi fazut ca s-au discutat si s-au lamurit multe aspecte de drept contoversate...si asta a fost si scopul acestui forum, dar daca unii sunt atat de destepti ....