avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
camicris a scris:

desi am aproape 10 ani vechime....eu ma vo inscrie si in vara la INM...daca va fi examen.Nu ma deranjeaza ca mai fac scoala in plus....ma deranjeaza ca nu mi se respecta vechimea in fct. juridica...asa cum se face in orice tara civilizata din Europa la care tanjim atata(dar, subliniez...civilizata).
Experienta mea in functie juridica isi va spune cuvantul cand voi fi pe post...=D>

In alta ordine de idei,se afirma ca suntem tocilari...dar cei care dau examen la INM ce sunt...nu toti invatam aceeasi materie?...ma rog aproximativ ...ca noi avem mai multa cu vreo 1000 de pagini.
Am foarte multi prieteni absolventi de INM...sunt cativa care un an de zile au stat inchisi in casa, si la propriu si la figurat, si au invatat...
...toata stima si respectul....si lor...si parintilor care iau sprijinit....

Camicris, nu toti cei care promoveaza examenul INM stau inchisi in casa un an de zile, probabil ca multi au familie, copii, serviciu si responsabilitati. Iar faptul ca ai 10 ani vechime nu iti garanteaza cunostintele ori competenta.
Cu privire la tarile civilizate la care faci referire, rapoartele de tara pe justitie au accentuat ca trebuie sa se unifice procedurile de acces in magistratura si sa dea examen de definitivat toti cei intrati.
Si ca sa ma refer un pic la vechimea de care vorbesti, sunt cunoscute cazurile celor preluati de la curtea de conturi, fosti procurori si judecatori, oameni care au fost numiti direct la tribunale si a caror activitate a fost in unele cazuri catastrofala, noroc ca avand "multa vechime" s-au pensionat repede, de cele mai multe ori..
Iarta-ma Camicris, dar nu vrei sa stii ce zi am avut dupa ce am citit prima ta postare cu privire la discutia cu CD.
Am citit ulterior si toata discutia si nu am putut sa nu sesizez ca a fost f. deranjat (CD) chiar enervat pot spune de intrebari si comentarii. Sa speram ca a vorbit la cald si nu la rece.
Mi se pare prea mult totusi sa propui ca ca un concurs sa se desfasoare dupa intreaga legislatie intrata in vigoare cu o luna si jumatate inainte de concurs. N-am auzit de un astfel de precedent.
E inuman ca in oct,. sa se faca anunt, la o zi dupa intrarea in vigoare a unei intregi legislatii( aici nu vorbim de un sg. cod sau lege), cu privire la un concurs de admitere in magistratura la farsitul lunii noiembrie din noile coduri. Sa fim seriosi asta e cosmar. Stai si inveti luni de zile dupa o legislatie care, este posibil sau nu, sa se schimbe dupa care vine socul, tot ce ai invatat nu mai e de actualitate.

Asta e cam asa (vorba lui Chirila) ,,poate sa fie zi, poate sa fie noapte, poate sa fie vara la fel cum iarna poate fi..
#-o
maxmara a scris:

camicris a scris:

desi am aproape 10 ani vechime....eu ma vo inscrie si in vara la INM...daca va fi examen.Nu ma deranjeaza ca mai fac scoala in plus....ma deranjeaza ca nu mi se respecta vechimea in fct. juridica...asa cum se face in orice tara civilizata din Europa la care tanjim atata(dar, subliniez...civilizata).
Experienta mea in functie juridica isi va spune cuvantul cand voi fi pe post...=D>

In alta ordine de idei,se afirma ca suntem tocilari...dar cei care dau examen la INM ce sunt...nu toti invatam aceeasi materie?...ma rog aproximativ ...ca noi avem mai multa cu vreo 1000 de pagini.
Am foarte multi prieteni absolventi de INM...sunt cativa care un an de zile au stat inchisi in casa, si la propriu si la figurat, si au invatat...
...toata stima si respectul....si lor...si parintilor care iau sprijinit....

Camicris, nu toti cei care promoveaza examenul INM stau inchisi in casa un an de zile, probabil ca multi au familie, copii, serviciu si responsabilitati. Iar faptul ca ai 10 ani vechime nu iti garanteaza cunostintele ori competenta.
Cu privire la tarile civilizate la care faci referire, rapoartele de tara pe justitie au accentuat ca trebuie sa se unifice procedurile de acces in magistratura si sa dea examen de definitivat toti cei intrati.
Si ca sa ma refer un pic la vechimea de care vorbesti, sunt cunoscute cazurile celor preluati de la curtea de conturi, fosti procurori si judecatori, oameni care au fost numiti direct la tribunale si a caror activitate a fost in unele cazuri catastrofala, noroc ca avand "multa vechime" s-au pensionat repede, de cele mai multe ori..

daca ati citi cu atentie si nu ati fi preocupati sa denigrati pe cei cu vechime, ati vedea ca m-am referit strict la mine cand am vorbit despre vechime.
eu stiu cum am facut eu facultatea pe vremea mea si cum de serioase erau examenele atat de intrare la facultate, cat si examenele din timpul facultatii sau licenta.Pe unde m-am angajat am dat concurs pe post, la fel si de promovare in functie.Ca sa adun acesta experienta juridica am lucrat si cate 10-12 ore pe zi sa invat meserie.Nu am avut viata personala...si mi-am intemeiat o familie destul de tarziu...
DECI,
PE MINE NU MA DERANJEAZA SA MAI STAU 1 -2 ANI IN IMN(bursa e dubla fata de salariul de bugetar=D>) departe de copil si de familie(mai fac un ultim sacrificiu),NU MA DERANJEAZA NICI CA DAU EXAMEN DE CAPACITATE, CI DOAR FAPTUL CA VOI FI STAGIAR.

M-am cam saturat de topicul asta....nu mai rautate si invidie...nu imi sta in caracter "sa-mi iau jucariile si sa plec", dar in conditiile astea prefer sa ma retrag.
daca ati fi citit topicul cu admiterea din noiembrie, ati fi fazut ca s-au discutat si s-au lamurit multe aspecte de drept contoversate...si asta a fost si scopul acestui forum, dar daca unii sunt atat de destepti ....
Si "pe vremea mea" se facea extrem de serios facultatea, si acum sunt facultati unde se face carte, iar cei care intra la INM tot de acolo provin.
In alta ordine de idei, e o tara libera, cine vrea sa citeasca topicul, il citeste, cine vrea sa posteze pe forum, posteaza, nu pricep nemultumirea..
Si in ce priveste ultima propozitie, da, unii sunt mai destepti ca altii, nu ne nastem egali in abilitati, ci doar in fata legii :)
Nu stiu de ce va tot stresati...aici e forumul pt. admitere in magistratura pt. cei cu vechime juridica! Faptul ca intra unii "postaci" si isi afirma pe fata frustrarile nu ar trebui sa deranjeze! Pana una alta sunt altii pusi acolo sus sa gandeasca, iar faptul ca pana acum s-au axat si pe aceasta modalitate "exceptionala" de acces in magistratura n-ar mai trebui comentat...in fine, fiecare sa-si vada de lungul nasului si de scopul acestor examene (indiferent de care): accesul in justitie a celor mai BUNI!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)