avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sim05 a scris:

Raspunsul corect la grila e pe alin. 1 in cz in care discernamantul e diminuat.:)

Udroiu zuce ca pe 2 iar eu sunt de acord cu el, desi nu prea imi sta in caracter.
Edit: / acum am deschis cartea si grilele, in carte zice una si in grile alta :O dumnezeu sa il mai inteleaga pe omul asta
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Intrebare
Se poate dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere , in cazul in care inculpatul se afla in stare de recidiva postcondamnatorie sau postexecutorie ? Stari constatate de instanta .
Din cate stiu starea de recidiva nu este, in sine, un impediment pentru aplicarea unei pedepse cu suspendarea sub supraveghere.
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

1.Cererile declaratorii:
a) sunt acelea prin care se solicita instantei constatarea existentei sau inexistentei unui raport juridic
b) sunt cereri in constituire de drepturi
c) sunt cereri in constatare de drepturi
d) nici una din variantele de mai sus

2. Exceptia de icompatibilitate:
a)va fi rezolvata cu prioritate fata de fondul pretentiei, daca este invocata in cursul judecarii fondului
b)se judeca de insasi instanta sesizata cu pricina respectiva, in a carei compunere nu va intra judecatorul despre care se afirma ca s ar afla in caz de incompatibilitate
c) daca este admisa, are drept consecinta inlocuirea celui in cauza cu un alt judecator de la aceeasi instanta judecatoreasca
d) niciuna din varianta de mai sus

1. a
2. b,c

1. a si c
cererile in constatare se mai numesc si in recunoastere de drepturi...deci declaratorii:)
2. a
a- intr adevar tb rezolvata cu prioritate. doar o instanta competenta si legal constituita poate decide asupta fondului
b-se judeca de instanta sesizata in care va intra si jud respectiv
c- si eu am gresit, si m13d....nu stiu de ce nu e corect

edit: sa fie pt ca in cazul in care nu mai poate alcatui instanta cu nr de jud prev de lege, curtea deapel poate delega jud de la alte instante?
dar in mod normal, daca se admite ex de incompatib se inlocuieste jud in cauza cu un alt judecator de la aceeasi instanta judecatoreasca
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
lucutel, utilizator
1. In procesul civil, partea poate fi reprezentata:

a)numai de avocat
b) si de un mandatar neavocat, care nu poate pune concluzii, insa, decat prin avocat
c) si de un mandatar neavocat care poate pune concluzii in aceleasi cond ca si avocatul
d) niciuna din variantele de mai sus

2. Dreptul de reprezentare al mandatarului cu procura generala este presupuus dat daca:
a) cel care a dat procura gen nu are domiciliu in tara
b)cel care a dat proc gen nu are resedinta in tara
c) procura gen este data unui prepus
d) niciuna din variantele de mai sus

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)