avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
liviu17 a scris:

Oky.multumesc! si eu stiam la fel dar nu stiu de unde mi- a mai venit si ideea asta, cred k de la stress incep sa complic lucrurile:D

Mi se intampla si mie.
Cu cat citesc mai mult cu atat ma gandesc la si mai multe situatii ipotetice.:D
44.Fapta persoanei care exercita violente asupra victimei in scopul punerii in primejdie a vietii acesteia constituie:
a) vatamare corporala grava prevazuta de art.182 alin.2 C.pen
b) vatamare corporala grava prevazuta de art.182 alin.3 C.pen
c) tentativa de omor

Ajutati-ma sa inteleg si eu de ce raspunsul corect este c) :O
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
m13d a scris:

44.Fapta persoanei care exercita violente asupra victimei in scopul punerii in primejdie a vietii acesteia constituie:
a) vatamare corporala grava prevazuta de art.182 alin.2 C.pen
b) vatamare corporala grava prevazuta de art.182 alin.3 C.pen
c) tentativa de omor

Ajutati-ma sa inteleg si eu de ce raspunsul corect este c) :O

Dintre variantele alternative enumerate la art 182 alin 2, ultima, cea de "punele in primejdie a vietii", nu se va retine niciodata in forma de la alin 3, adica savarsita cu intentie.
Din cate am inteles este o cutuma din practica juficiara.
In acest caz nu se poate face distinctie intre tentativa de omor si vatamarea corporala grava savarsita cu intentia de a pune viata in primejdie.
Oricat m-am gandit nu am reusit sa fac distinctia asta. Adica nu gasesc un exemplu in care sa se puna viata in primejdie cu intentie, dar sa nu fie tentativa de omor.

In practica se va retine intotdeauna tentativa de omor.
Revin cu o problema neclarificata in legatura cu competenta civila teritoriala:

1. Va fi competenta sa judece o cerere a unui reclamant domiciliat im Medias (jud Sibiu), impotriva Reg Nat a Gazului cu sediul in Medias (jud Sibiu):
a) Judecatoria Sibiu
b) Judecatoria Medias
c) Judecatoria Sect 4 Buc.

2. Va fi competenta sa judece o cerere a unui reclamant domiciliat in Buc Sect 3, impotriva Ministerului Admin si Internelor, cu sediul in Buc Sect 1:
a) Judecatoria Sect 3 Buc
b) Judecatoria Sect 1 Buc
c) Judecatoria Sect 4 Buc
Este incompatibil judecatorul care:
a) este sesizat cu o revizuire indreptata impotriva hotararii pe care a pronuntat-o
b) este sotul avocatului uneia dintre parti
c) a fost martor in aceeasi pricina

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)