avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

rozalinda a scris:

Ela N?Heloo!te simti OK???
Da in logica ta formidabila probabil PISICA E DE PLUS,numai asa poate fi un bun!
Cu privire la urarea ta,prea tarziu...........

In cazul in care omul are doua gaini, o vaca si un porc dupa care isi castiga existenta. Si cineva ii omoara cu intentie una din aceste animale.
Ce parere ai? Nu e distrugere?
Eu cred ca da :)
Animalele, ca proprietate a unei persoane, sunt bunurile acelei persoane.
Pe ce te bazezi cand spui ca daca cineva iti distruge o pisica de plus e infractiune iar daca iti "distruge" un animal viu nu e?

Uciderea pisicii constituie infracțiunea prevazuta de art.23 din Legea nr.205/2004, modificata prin legea nr.9/2008. In lipsa acestui text special, fapta s-ar fi incadrat, intr-adevar, ca distrugere.
Care speta?! Ce animal? Eu unde eram?:O Cred ca-mi scapa ceva...
Scuza-ti-ma :)
am trecut eu cam in graba peste paginile cu care eram ramas in urma si am mai postat la cate o speta/grila.

Spuneam ca la speta cu uciderea sotiei prin cruzimi, si parerea mea e ca se va retine 174 coroborat cu 175 c si 176 a.

Am gasit asta in mai multe decizii. In dispozitiv se retine infractiunea "de baza", coroborandu-se aceasta cu calificarile unor agravante.

Edit:
Cu voia voastra ma voi alatura si eu acestui forum. Acum v-am redescoperit.
Abia am revenit de pe drumuri de pe la interviuri, etc. :D
De acuma ma voi apuca mai serios de invatat.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
Patrick_, utilizator
Bine ai (re)venit Patrick, desi mai bine era sa ne povestesti din partea cealalta cum decurg lucrurile:D Eram putin dezorientati pentru ca apareau pe acolo si animale, plus articolele de la omor si nu se intelegea nimic.

In alta ordine de idei. Aseara pe Realitatea Tv, la emisiunea Romania Politica, invitat a fost Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Printre alte intrebari i-a fost adresata si intrebarea care ne roade si pe noi si pe colegii cu vechime: cand vor intra noile coduri in vigoare? Raspunsul a fost urmatorul: nu pot preciza o data exacta, dar, dinspre guvernare avem semnale ca data va fi 1 octombrie 2011, data, care se poate prelungii sau nu cu cateva luni, ajungand undeva la 1 ianuarie 2012.

In concluzie: in vara sustinem examen din vechile coduri si ar trebui sa invatam pentru a intra caci sincera sa fiu prefer sa ma prinda schimbarea in INM si nu in afara lui.
O zi buna, spor si o :coffee: pentru a fi fresh!:D
Asa e. Cel putin pentru moralul meu e foarte bine daca voi recapitula si aprofunda vechile coduri, mai ales acum ca am parcurs toate fazele examenului. :)

Sincer sa fiu daca ar fi sa ma apuc acum de noile coduri, nici nu stiu de unde as mai lua carti, doctrina, coduri adnotate, etc. (coduri adnotate cred ca nici nu vor fi inca o buna bucata de timp.

Ar fi bine intradevar sa prindem "marea schimbarea" in interior. :)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)