avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Retinerea lipsei de pericol social ca trasatura esentiala a infractiunii:
a) nu este posibila la infractiunile de pericol abstract
b) poate atrage aplicarea sanctiunii libertatii supravegheate
c) poate atrage aplicarea unei masuri de siguranta

@isis23:
Nu e vorba de polemica. :)
E vorba ca practic nu sunt argumente de alta natura decat vointa legiuitorului. Am vazut acum ca acea prevedere referitoare la impacare apare la acelasi alineat cu cea referitoare la retragerea plangerii prealabile.
Dupa cum vezi, in cazul tulburarii de posesie, de exemplu, tot prin vointa legiuitorului este posibila impacarea pt toate agravantele indiferent de cuantumul pedepselor.
lucutel a scris:

patrick, o intrebare
in cartea de grile a lui udroiu postata de tine pe site(motiv pt care iti multumim!) ai gasit cumva si grile cu raspuns gresit?

Din cate retin parca era una sau doua la care nu i-am gasit nici o logica, dar nu mai stiu exact care era.
Daca ai ceva dubii referitaore la una anume, posteaza-o si vedem.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

patrick, o intrebare
in cartea de grile a lui udroiu postata de tine pe site(motiv pt care iti multumim!) ai gasit cumva si grile cu raspuns gresit?

Din cate retin parca era una sau doua la care nu i-am gasit nici o logica, dar nu mai stiu exact care era.

ok. atunci problema e la mine. oricum inclinam catre acesta varianta
dar poate ma ajutati sa inteleg unde si de ce gresesc

21. In cazul in care constituirea ca parte civila se face inainte de citirea actului de sesizare a instantei fara a se cere plata dobanzilor aferente sumei reprezentand prejudiciul infractiunii:
a) instanta nu mai poate obliga in niciun caz pe inculpat la plata dobanzilor
b) este posibila obligarea inculpatului la plata dobanzilor
c) persoana prejudiciata pierde dreptul de a obtine plata dobanzilor

raspuns corect: b
decizie CSJ din 2001 mentionata de el la p 23:
' in cazul in care constituirea de p civ se face inainte citirii actului de sesizare a instantei fara a cere plata dob aferente sumei reprezentand prejudiciul infractiunii, ele nu mai pot fi cerute in fata instanei penale dupa depasirea acestui moment procesula

avand in vedere acesta decizie, de ce e b corect?:(
lucutel, utilizator
Speta la lucrare penal INM, pt cine e interesat :)
A, barbat, major, intretine un raport sexual consimtit cu B, femeie in varsta de 14 ani si 9 luni la el acasa. Apoi B pleaca impreuna cu A de acasa de la parinti ei pentru o saptamana. Ajunsi in locul respectiv, B ii spune lui A sa o lase ca vrea sa se intoarca acasa intrucat ii e frica de parintii ei. A ii spune ca o lasa daca mai intretine un ultim raport sexual cu el, B nu vrea iar A o ameninta ca daca nu face asta ii spune parintilor ei ca au intretinut in trecut raporturi sexuale. B cedeaza dupa ce de nervi ii sa si o palma lui A si intretine raport sexual cu acesta. Dupa consumare, A nu ii da drumul si o mai tine doua zile inchisa in camera. La staruintele lui B o lasa sa plece intr-un final, insa ii opreste telefonul mobil pe care B i-l imprumutare cu o luna inainte intrucat el nu avea unul si vroiau sa pastreze legatura telefonic. In ziua in care A ii da drumul lui B, acesta vinde telefonul lui C cu suma de 200 de lei si opreste banii.
Incadrati juridic faptele savarsite de B :)
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

patrick, o intrebare

29. P resp civ poate fi introd in proc pen:
a) in cursul urm pen la cererea inculp
b) in cursul cercetarii judecatoresti, la cererea partii civile
c) numai cu consimt acesteia in cursul jud in prima inst

raspuns corect: b
p.27 introd in pr pen a p resp civ poate avea loc numai la cererea p civile(nu si a inc) fie in cursul urm pen, fie in fata inst de jud pana la citirea actului de sesizare; dupa citirea actului de sesizare introd p resp civ se poate realiz numai cu consimt expres al acesteia

in aceste conditii de ce e rasp corect b?:(
lucutel, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)