Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Speta la lucrare penal INM, pt cine e interesat :)
A, barbat, major, intretine un raport sexual consimtit cu B, femeie in varsta de 14 ani si 9 luni la el acasa. Apoi B pleaca impreuna cu A de acasa de la parinti ei pentru o saptamana. Ajunsi in locul respectiv, B ii spune lui A sa o lase ca vrea sa se intoarca acasa intrucat ii e frica de parintii ei. A ii spune ca o lasa daca mai intretine un ultim raport sexual cu el, B nu vrea iar A o ameninta ca daca nu face asta ii spune parintilor ei ca au intretinut in trecut raporturi sexuale. B cedeaza dupa ce de nervi ii sa si o palma lui A si intretine raport sexual cu acesta. Dupa consumare, A nu ii da drumul si o mai tine doua zile inchisa in camera. La staruintele lui B o lasa sa plece intr-un final, insa ii opreste telefonul mobil pe care B i-l imprumutare cu o luna inainte intrucat el nu avea unul si vroiau sa pastreze legatura telefonic. In ziua in care A ii da drumul lui B, acesta vinde telefonul lui C cu suma de 200 de lei si opreste banii.
Incadrati juridic faptele savarsite de B :)
Retinerea lipsei de pericol social ca trasatura esentiala a infractiunii:
a) nu este posibila la infractiunile de pericol abstract
b) poate atrage aplicarea sanctiunii libertatii supravegheate
c) poate atrage aplicarea unei masuri de siguranta
am raspuns a si c. dar stiu ca nu e corect
dar nu imi dau seama de ce, caci infract de per abstract sunt infrac la care pericolul e prev in morma de incriminare, nu?
denuntare calomnioasa/marturie mincinoasa- astea sunt inf de pericol abstr, nu?