Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Pai si dc cere executarea creantei, nu o face tot prin actiune oblica?
Eu m-am mai gandit si la ce presupune de fapt insolventa, dar nu am avut timp sa studiez prea mult.
Insolventa nu presupune numai faptul ca nu are bunuri urmaribile sau venituri care ar putea fi poprite?
Atunci s-ar putea spune ca este insolvent si act sa nu fie respinsa.
Dc intre timp sotul a devenit insolvent si nu s-ar puteaa executa creanta privind sulta?
In cazul arestarii minorului mai mare de 16 ani, arestarea preventiva poate fi prelungita pana la 180 zile in cazul infractiunilor pt care pedeapsa este de 10 sau 20 ani ori mai mare? (neconcordanta in carte si nu stiu unde e corect..)
sim05 a scris:
Pai si dc cere executarea creantei, nu o face tot prin actiune oblica?
Eu m-am mai gandit si la ce presupune de fapt insolventa, dar nu am avut timp sa studiez prea mult.
Insolventa nu presupune numai faptul ca nu are bunuri urmaribile sau venituri care ar putea fi poprite?
Atunci s-ar putea spune ca este insolvent si act sa nu fie respinsa.
Dc intre timp sotul a devenit insolvent si nu s-ar puteaa executa creanta privind sulta?
Va cere exec silita pur si simplu a creantei sale, nu prin actiune oblica.
Sotul nu a devenit insolvabil atata timp cat prin acea tranzactie a dobandit bunuri in schimbul celor 3000 de euro.
Acuma daca tranzactia a fost simulata, deja este altceva. Dar in cazul in care acea tranzactie nu se dovedeste a fi frauduloasa sau simulata, creditorul se poate foarte bine indrepta impotriva debitorului sau direct, pe baza creantei pe care o are, fara sa fie nevoie de actiune oblica.