sim05 a scris:
Nu sunt lamurita Sim :) Minoritatea si tentativa sunt STARI de atenuare. Minoritatea nu se i-a in calcul doar la individualizarea pedepselor , ci beneficiaza si de reglementari speciale .( care nu se refera numai la pedepse ) Deci argumentul acesta nu ma convinge. Tu spui ca organul de urmarire penala se raporteaza la tentativa . Dar ce te faci daca organul de urmarire penala retine tentativa la o infractiune care se pedepseste consumat cu 8 ani ,si nu ii acorda asistenta obligatorie . Ulterior la judecata instanta va retine fapta consumata . Nu cumva inculpatul va invoca ca nulitate absoluta lipsa asistentei juridice obligatorii in timpul urmarii penale .?...Cum se procedeaza in aceasta situatie ? Eu stiu ca la schimbarea incadrarii juridice , daca fapta noua care se retine in sarcina inculpatului are pedeapsa peste 5 ani i se va acorda asistenta obligatorie de la acel moment. Dar in cazul nostru cu tentativa cum este ?
Isis am mai spus ca acest caz e numai pt faza de judecata nu si pt UP.
Nu stiu ce as mai putea spune sa te conving.
Si in cursul UP se poate schimba incadrarea juridica. Nu intervine nici o sanctiune dc proc a retinut tentativa iar judec fapt consumat.
Poate spune sangreal mai pe intelesul vostru ca eu nu am reusit.
Nu sunt de acord cu opinia ta. Asistenta juridica se raporteaza la pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea fapt consumat, indiferent de incidenta cauzei de reducere a pedepsei - tentativa, minoritate.