avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Se poate sa se retina asa. Nu cred ca scrie Udroiu aiurea. Dar eu sunt curios atunci ce semnificatie are "tentativa" in definitita sintagmei "savarsirea infractiunii" de la art 144 CP.

@Sim05:
In cazul minorului de 15 ani, care e acuzat de viol sau tentativa de viol in forma de baza, acesta oricum nu se va fi arestat pt ca violul in forma de baza se pedepseste cu max 10 ani (chiar daca nu se reduce la limitele tentativei).

Edit:
isis23 da-ne raspunsurile la grilele cu uzufructul.

Da, are dreptate Patrick, n-am stat sa verific limitele de pedeapsala exemplu cu violul...eu vorbeam de principiu ca atunci cand retii sau arestezi un minor ai in vedere limitele de pedeapsa pentru infractiunea fapt consumat; exact asta a clarificat ril-ul.
Cum explicati faptul ca varianta c) de la grila 63 G1 INM august 2010 nu e corecta?

Edit:
Aceeasi intrebare pt varianta c) grila 65 G1 INM august 2010
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
Patrick_, utilizator
m-am referit la RETINEREA minorului in acea speta si nu la arestare. :)
In procedura penala, sanctionarea incompatibilitatilor duce la :confused:nulitatea absoluta sau relativa?
Am o carte de Anastasiu Crisu. Ce stiti despre opiniile acestuia? Sunt avizate?
E singura pe care am gasit-o cu Legea 202/2010.
sim05 a scris:

m-am referit la RETINEREA minorului in acea speta si nu la arestare. :)

Acuma daca ne gandim mai bine, un minor de 15 ani de ce sa nu poata fi retinut pt cateva ore pt o tentativa la viol? :)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)