Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Daca cel care a savarsit o infractiune pentru care a intervenit amnistia antecondamnatorie, savarseste inca o infractiune din culpa, pentru care este prevazuta o pedeapsa de pana la 2 ani inchisoare:
a) vom avea un concurs de infractiuni
b) nu avem recidiva
c) avem pluralitate intermediara.
Daca cel care a savarsit o infractiune pentru care a intervenit amnistia antecondamnatorie, savarseste inca o infractiune din culpa, pentru care este prevazuta o pedeapsa de pana la 2 ani inchisoare:
a) vom avea un concurs de infractiuni
b) nu avem recidiva
c) avem pluralitate intermediara.
Salutare!Am intarziat cu raspunsurile la grile, probleme de net!
@emmav si @isis- raspunsurile voastre sunt corecte, dar eu am postat grilele pt ca am avut indoieli- si anume:
I. M.Udroiu-Sinteze si grile, pag. 57-58:" intrucat prin mica reforma nu s-a modificat Legea 508/2004...privind DIICOT, pt infractiunile de spalarea banilor care sunt in competenta DIICOT, urmarirea penala se va efectua in continuare in mod obligatoriu de catre procuror"-in acest caz org. de cercetare penala nu poate face acte de up pe aceasta infractiune, sau ce nu inteleg eu?
II. m-am pacalit la varianta cu pruncuciderea, e urmarire penala proprie a procurorului, dar a celui de tribunal, nu de judecatorie
III. grila cu stramutarea m-a derutat, tot M. Udroiu face trimitere la incheierea ICCJ din 17 noiembrie 2009, prin care se arata ca stramutarea cauzei se refera la intreaga judecata a cauzei, iar in decizia 1211/2004 se arata ca :" in cazul in care , dupa stramutarea judecarii unei cauze de la instanta competenta la o alta instanta egala in grad, se dispune restituirea cauzei la procuror, instanta competenta sa judece cauza dupa trimiterea in judecata in urma restituirii este instanta la care judecarea cauzei a fost stramutata"
asa ca inteleg ca daca s-a stramutat " intreaga judecata a cauzei" , se restituie la parchetul dpl instanta unde s-a stramutat, iar din raspunsul la grila reiese ca se restituie la parchetul initial- aici am nevoie de ajutor, sau de indrumare unde sa citesc.
@ liviu17 si @zaraza88- am raspuns cam la fel cu voi!