Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Indicati varianta corecta:
a) instanta va pune cu prioritate in discutie verificarea competentei in temeiul art. 159 indice 1 fata de exceptia autoritatii de lucru judecat invocata prin intampinare de parat
b) in cazul unei actiuni in revendicare, exceptia lipsei calitatii procesuale active poate fi unita cu fondul
c) instanta va anula in toate cazurile cererea de chemare in judecata atunci cand observa ca nu este semnata
Eu nu cred ca este incorect nici C, nu mi se pare corect sa se poata invoca starea de necesitate.Depinde ce se intelege prin starea de necesitate si daca din aceasta cauza s-a oferit un pret 'derizoriu', dar altfel... Eu tin minte de la seminariile de civil - contracte speciale ale d-lui Traila ca nu se poate invoca starea de necesitate... sau era vorba doar de vanzare-cumparare? Exista si anumite feluri de contracte unde poate invocata asa ceva?
Si scuze ca ma bag, dar asta nu e un 'thread' pt admiterea la INM din august 2011? :)
Majorul nu va putea solicita anularea actului juric civil:
a) cand falsa reprez cade asupra valorii economice a contra prestatiei
b) cand falsa reprez cade asupra starii civile a cumparatorului
c) cand s a profitat de starea de necesitate in care se afla cand la incheierea actului
d) cand falsa reprezentarea cade asupra solvabilitatii cocontractantului