Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
O parere la grila anterioara:
Eu nu cred ca este incorect nici C, nu mi se pare corect sa se poata invoca starea de necesitate.Depinde ce se intelege prin starea de necesitate si daca din aceasta cauza s-a oferit un pret 'derizoriu', dar altfel... Eu tin minte de la seminariile de civil - contracte speciale ale d-lui Traila ca nu se poate invoca starea de necesitate... sau era vorba doar de vanzare-cumparare? Exista si anumite feluri de contracte unde poate invocata asa ceva?
Si scuze ca ma bag, dar asta nu e un 'thread' pt admiterea la INM din august 2011? :)
Da, A si B corect.
Indicati varianta corecta:
a) stipulatia pentru altul reprezinta o exceptie reala de la principiul relativitatii efectelor actului juridic
b) cesiunea de creanta reprezinta o exceptie aparenta de la principul relativitarii efectelor actelor juridice
c) simulatia reprezinta o aplicare a principiului relativitatii efectelor actului juridic
Indicati varianta corecta:
a) stipulatia pentru altul reprezinta o exceptie reala de la principiul relativitatii efectelor actului juridic
b) cesiunea de creanta reprezinta o exceptie aparenta de la principul relativitarii efectelor actelor juridice
c) simulatia reprezinta o aplicare a principiului relativitatii efectelor actului juridic
Majorul nu va putea solicita anularea actului juric civil:
a) cand falsa reprez cade asupra valorii economice a contra prestatiei
b) cand falsa reprez cade asupra starii civile a cumparatorului
c) cand s a profitat de starea de necesitate in care se afla cand la incheierea actului
d) cand falsa reprezentarea cade asupra solvabilitatii cocontractantului
la grila acesta, raspunsul corect dat de carte este abcd
eu m am gandit ca este corect. intr adevar, sangreal, in varianta c e cauza imorala. dar sanctiunea pt cauza imorala e nulitatea absoluta. iar enuntul grilei zice de anulare(adica nulitate relativa)...sau nu? :">am mers cumva prea departe cu logica?:">
Zaraza88 a scris:
O parere la grila anterioara:
Eu nu cred ca este incorect nici C, nu mi se pare corect sa se poata invoca starea de necesitate.Depinde ce se intelege prin starea de necesitate si daca din aceasta cauza s-a oferit un pret 'derizoriu', dar altfel... Eu tin minte de la seminariile de civil - contracte speciale ale d-lui Traila ca nu se poate invoca starea de necesitate... sau era vorba doar de vanzare-cumparare? Exista si anumite feluri de contracte unde poate invocata asa ceva?
Si scuze ca ma bag, dar asta nu e un 'thread' pt admiterea la INM din august 2011? :)
profitarea de st de necesitate a unei dintre parti la incheierea uni ajc, e cauza imorala. am observat si eu ca boroi insista pe chestia asta. o mentioneaza de 3 ori in 5 pagini in cursul selectiv